Orienta’t: jornades per dotar d’eines nois i noies de 4rt d’ESO a l’hora d’escollir el seu futur

Organitzades per la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Orienta’t són unes jornades d’orientació acadèmica i professional, que s’allargaran fins el divendres 3 de maig, pensades per alumnes de 4rt d’ESO i les seves famílies en un moment cabdal de la seva formació en el qual han de triar què volen ser quan siguin grans.

El principal objectiu d’Orienta’t és donar a conèixer als joves, que acaben l’etapa d’orientació obligatòria, les diferents opcions de formació reglada post obligatòria. Les jornades explicaran els diferents tipus de batxillerat i també tenen per objectiu acompanyar nois i noies en un moment de canvi, transició educativa i d’escollir un futur que, segurament, els marcarà.

En definitiva, Orienta’t servirà per dotar d’eines a pares, mares i agents educatius per acompanyar en un moment clau de presa de decisions.

El programa està dividit en xerrades i tallers, taules i converses i activitats de tarda

  • Pel que fa a les xerrades, el dimarts 30 d’abril i el dijous 2 de maig José Alonso, a la Sala Carrau, parlarà de com identificar i entrenar les teves competències, Roman Castro, a l’Ateneu, reflexionarà sobre com ens preparem per a les professions del futur i a la sala petita de la Sala Roser Carrau s’instal.larà el gimnàs de competències per entrenar i treballar les competències transversals a través d’activitats grupals.
  • També el dimarts i dijous a les taules i converses es faran xerrades tecnològiques, econòmiques, científiques, d’arts i humanitats en els diferents espais que conformen Orienta’t.
  • Pel que fa a les tardes, es tocaran temes tan interessants com apropar-se a com aprèn el cervell, reenganxar-se als estudis, explorar els itineraris acadèmics després de la ESO o orientar-se en família.

 

Punts d’informació als instituts

Aquestes jornades d’orientació acadèmica i professional se celebraran, en jornades de matí i tarda, a l’Ateneu, a la Sala Roser Carrau, a Can Bisa i a l’Escola d’Adults Els Ametllers. A més, s’instal.laran dos punts d’orientació a cada institut per orientar de manera individual els alumnes. El dijous 2 de maig seran al Pere Ribot i el divendres 3 de maig, al Vilatzara. De dos quarts de 10 del matí fins a dos quarts de tres. Destinats a alumnat de 4rt d’ESO i Batxillerat.