L’escola del Pla de l’Avellà serà Institut i els alumnes de Vilassar de Mar perdran la preferència per tornar al Vilatzara o al Pere Ribot

Aquests dies, pares i mares de Vilassar de Mar estan fent la preinscripció tant per a P3 com per a l’ESO. Cal parar atenció perquè hi ha novetats pels que fa a l’escola del Pla de l’Avellà de Cabrera de Mar on hi estudien o estudiaran molts nens i nenes del nostre municipi. A partir d’aquest setembre, el Pla de l’Avellà funcionarà com a institut-escola. Aquest fet implicarà que els estudiants de Vilassar de Mar que hi siguin, perdin la preferència per seguir estudiant secundària tant al Pere Ribot com al Vilatzara. Enguany, s’està estudiant amb el departament d’Educació de la Generalitat una moratòria per als alumnes de sisè.

Rafa López, tècnic de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, alerta que, en els moments previs a la preinscripció, han passat situacions noves que els pares i mares haurien de saber. Aquest setembre, l’escola del Pla de l’Avellà passarà a ser institut escola. Això vol dir que els alumnes de Vilassar de Mar que s’iniciïn en l’escola del Pla de l’Avellà, perdran l’adscripció, és a dir, la preferència tant al Vilatzara com al Pere Ribot quan arribin a la ESO i si volen canviar de centre.

Cal tenir en compte, com recorda Rafa López, que, fins ara, el Pla De l’Avellà tenia com a adscrits, també, els dos instituts de Vilassar de Mar. Però, què passa amb els nois i noies que enguany acaben sisè en aquest centre de Cabrera de Mar? Algunes famílies del Pla de l’Avellà s’han organitzat per demanar al departament d’Ensenyament de la Generalitat flexibilitat.
El missatge de Rafa López és clar i contundent per a les famílies. Quan inscriguin un nen o una nena a P3 que pensin que ho fan per 13 anys. Fins la ESO

Malgrat no ser centre adscrit a Vilassar de Mar, des de 2006, a Cabrera de Mar acostumen a tenir places vacants que no omplen amb nens i nenes del seu municipi. Però, és clar, una nova incògnita s’albira. El nou centre de Cabrera de Mar acaba, de moment, a la ESO.

Així doncs, aquest 12 de setembre, el nou Institut escola del Pla de l’Avellà obrirà les portes amb dues línies per curs.