La psicòloga Marina Castro ens explicarà com parlar de sexe amb els nostres fills i filles

Com parlar de sexe amb els nostres fills i filles és el títol de la conferència que imparteix, aquest dimarts, la psicòloga i sexòloga Marina Castro. Una xerrada que s’emmarca dins de l’Espai Família i que se celebrarà a la Biblioteca de Vilassar de Mar a partir de dos quarts de set del vespre.

“Donar eines a pares i mares” és l’eix de la xerrada de Castro. “Arguments per contrarestar”, diu, “la hipersexualitat que és present a la nostra societat”. Eines que variaran, segons l’edat dels fills i filles. La sexòloga avisa que “s’ha d’evitar plantejar una xerrada seriosa amb els nens i nenes sobre la sexualitat”. Assegura, que aquestes situacions, “mai surten bé” i que ho passen malament nens i pares. Per tant, s’inclina per un treball constant, “de formigueta”, apunta, per donar educació sexual.

Una educació sexual que, per a Castro, ha de ser “coherent”. Explica que “uns pares no poden anar amb un discurs raonat i respectuós amb els seus fills i després, davant d’ells i en un context diferent, fer-ne bromes amb els amics i les amigues”. Això sí, la sexòloga s’inclina per “començar a fer educació sexual des del naixement; si esperem a parlar de sexe amb els nens i nenes quan tenen 15 anys, ja fem tard”, sentencia.

Castro creu que els pares i mares que tenen nens tenen més feina a fer. Considera que tot fill “és un mal tractador en potència” i argumenta que no coneix “cap dona que no hagi patit algun tipus d’agressió sexual, sigui en forma de broma, de tocaments o de comentaris”.

L’Espai Família, endegat per l’Ajuntament de Vilassar de Mar, és un punt de trobada transversal per a la reflexió i el diàleg que s’ofereix a les famílies per acompanyar el creixement i desenvolupament dels fills i filles. Disposa d’una extensa programació de xerrades i tallers on les famílies, a més de rebre eines i recursos per reforçar el seu paper educatiu, també poden intercanviar experiències i dubtes. Les inscripcions, gratuïtes, es poden fer a través del correu electrònic espaifamilia@vilassardemar.cat