L’Aula d’Extensió Universitària explora si el GPS és el millor invent del segle XXI

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar arrenca l’any amb força. Aquest dimarts, a partir de les sis de la tarda i a la Sala Carrau, el científic i poeta David Jou Mirabent impartirà la xerrada La física del GPS: rellotges atòmics i satèl·lits artificials.

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar, recordem-ho, és un espai de formació permanent obert a tots els adults interessats en continuar la seva formació. Per això, aprofundeixen sobre temes que van des de la filosofia a la medicina passant per la sociologia, el medi ambient, la tecnologia o la política.

Una de les marques distintives de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar és la qualitat i la capacitat comunicativa dels seus ponents. Així, aquest dimarts, David Jou, doctor en Ciències Físiques per la UAB i catedràtic de Física de la matèria condensada, dedicarà la seva ponència sobre la física del GPS. Per a ell, científic i poeta, el GPS es tracta d’una de les grans contribucions de la física i l’enginyeria de comunicacions al món d’avui.

Nascut a Sitges l’any 1953, David Jou ha centrat la seva investigació en la termodinàmica dels processos irreversibles, i ha escrit diversos assaigs en els quals tracta qüestions multidisciplinars, portant a terme una àmplia tasca divulgadora. Paral·lelament, és autor d’una extensa obra poètica que destaca pel conreu de temes científics, religiosos, cívics i cinematogràfics. Ha rebut diferents guardons per la seva tasca científica i divulgadora entre els quals destaquen el premi Rei Joan Carles I, la medalla Narcís Monturiol i el premi Ciutat de Barcelona.

La conferència és gratuïta per als socis de l’Aula d’Extensió Universitària, mentre que el públic en general haurà de pagar cinc euros per assistir a la xerrada d’aquest dimarts a la Sala Carrau.