Del 14 al 18 de gener, obertes les inscripcions per als cursos i tallers per a la gent gran

Del dilluns 14 al divendres 18 de gener, hi ha temps per fer les inscripcions per als cursos i tallers del Programa Municipal d’Activitats Formatives per a la gent gran. Per apuntar-s’hi cal anar a l’Escola Nàutica (carrer de Santa Eulàlia número 40) tots els matins, en horari de nou a dues, i les tardes de dilluns i dimecres des de dos quarts de cinc fins les set del vespre.

La Regidoria de Serveis Socials, Igualtat i Família de l’Ajuntament de Vilassar de Mar proposa un munt de tallers entre les que destaquen el d’anglès i el d’smartphones que tenen tan bona acollida com algunes propostes ja clàssiques i consolidades en el temps.

Així, els nostres avis i àvies poden triar entre un munt d’iniciatives. N’hi ha d’estimulació cognitiva, com el Taller de Memòria, que està concebut per exercitar-la a través d’exercicis pràctics.

També s’abraça una gran àrea d’aprenentatge funcional amb un curs d’anglès per a principiants, amb una excel.lent acollida, i gràcies al qual la gent gran de casa nostra aprendrà a desenvolupar-se en aquest idioma a través de situacions quotidianes impartides per professors nadius. També acostuma a tenir molts seguidors el taller sobre consells pràctics per fer anar el mòbil. Ens donaran les claus per treure el màxim rendiment al nostre telèfon intel.ligent. El curs d’internet o l’habitual taller de patchwork també acostumen a tenir una àmplia demanda.

La tercera gran pota d’aquest triangle del coneixement per a la gent gran descansa sobre l’àrea de creixement personal. Aquí, es pot triar entre un taller de mandales, per aprendre tècniques de relaxament i expressivitat gràcies als colors, un d’exploració de la interioritat a través de la música i del silenci i un altre per aprendre a conèixer els beneficis físics que ens pot comportar el riure i l’humor. Finalment, Pessics de saviesa, és una proposta que anima la gent gran a encetar un camí de desafiament personal per aprendre i millorar capacitats que no s’esgoten amb els anys.

En cas que l’activitat sol·licitada tingui més demandes que places disponibles el consistori farà un sorteig públic el dimecres 23 de gener a les 10 del matí a les mateixes dependències de Serveis Socials. Serà ja el divendres 25 de gener quan es podran consultar les llistes definitives, també a l’Escola Nàutica.