Cicle de concerts en homenatge a Rosa Sabater

Arriba un any  més el cicle de concerts Rosa Sabater, organitzat per Joventuts Musicals de Vilassar de Mar en col·laboració amb l’Ajuntament i amb l’Aula de Música. Es faran a la Sala Maria Roser Carrau.

Miquel Bosch, vicepresident de Joventuts Musicals, ha explicat que la principal novetat del cicle d’enguany és que tots els concerts del cicle no es realitzen en un mateix mes com es feia abans, al juliol, sinó en mesos diferents. L’entrada a cada concert costa 10 euros  i només es poden comprar el mateix dia de cada concert. S’ha de pagar en efectiu. Els concerts són gratuïts per als menors de 16 anys.

El cicle començarà el 26 de juny a les 6 de la tarda amb l’ actuació del Quintet de Vent Kambrass, que farà un concert de música de cambra i que ha participat en festivals musicals de gran importància de tot Europa.

El 25 setembre  a les 6 de la tarda es farà “El sentir de mi sentido”, un passeig per la poesia i la música del Segle d’Or Espanyol de la mà del quartet vocal barceloní Quinta Essençia, format per quatre músics.

El 27 de novembre a les 6 de la tarda hi haurà l’ actuació de Guelar Piano Duo.

Rosa Sabater i Parera, pianista i pedagoga, va néixer a Barcelona el 1929, en el si d’una família amb una gran tradició musical. El seu pare Josep Sabater i Sust (1882-1969) va ser professor de piano de l’Escola Municipal de Música de Barcelona i director de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, mentre la seva mare, Margarida Parera, fou una de les professores de cant de més prestigi de Barcelona. Va estudiar piano amb F. Marshall i als tretze anys debutà al Palau de la Música de Barcelona amb l’Orquestra Ibèrica de Concerts sota la direcció d’Hugo Balzer. Pianista dotada d’una extraordinària intuïció i sensibilitat musicals, va dur a terme una reconeguda carrera concertística a Europa i Amèrica.

El seu repertori pianístic comprenia des del pre-classicisme fins al segle XX; tanmateix, es va especialitzar en l’obra d’Isaac Albéniz, Enric Granados, Manuel de Falla i en la de compositors més contemporanis com Frederic Mompou i Xavier Montsalvatge. A partir de 1976 va desenvolupar una important activitat docent a Alemanya, Granada i Santiago de Compostel·la. El novembre de 1983 morí a l’aeroport de Barajas quan es dirigia a Colòmbia a oferir un concert. Sabater estiuejava a la casa que tenia al carrer del Carme de Vilassar de Mar.