Aquest dissabte al vespre, aquelarre de foc amb els Mansuets

Si tens ganes de cremar pólvora o de participar directament en un correfoc, si vols portar el drac Cremavila , si simplement vols ajudar a aquesta entitat i acompanyar la colla, o tocar amb el grup de tambors, no ho dubtis i contacta amb Mansuets de Foc.T’oferiran tota la informació que necessitis a la paradeta una paradeta informativa que instal·laran a partir de les 5 de la tarda a la plaça Picasso. També tindran a la venda marxandatge de l’entitat.

En aquesta mateixa plaça, a les 9 del vespre faran un aquelarre de foc, amb l’actuació del Drac Cremavila, l’Ase Innocenci i els Diables.

La colla de diables van néixer l’any 1998, després d’una reunió al quart pis de l’Ateneu Vilassanès a càrrec d’una vintena de persones que van mostrar la seva intenció de crear una colla que acompanyés una bèstia, en Cremavila.

Pel que fa a l’estructura de la colla, hi ha els diables que cremen, els que encenen, els que porten el material, els de seguretat, i el diable que s’encarrega d’encendre els muntatges al carrer…

L’ase Innocenci surt d’una iniciativa de la colla dels Mansuets de Foc i l’AVAL l’any 2002. Es va proposar fer una bèstia de foc que tingués relació amb el nostre poble de Vilassar de Mar. Es va decidir fer un ase ja que en l’auca d’en Lluís Guardiola i Prim del 1955, el protagonista principal és un Ase, el qual va ser penjat del campanar de l’Església per menjar-se les males herbes. Se li va dir al constructor encarregat de creació de la bèstia, el senyor Mojals, que preparés l’Ase Innocenci per poder penjar-lo del nostre campanar, tal com explica la llegenda del penja-ases.

Per a més informació sobre Mansuets de Foc cal que visiteu el web mansuetsdefoc.cat o el seu perfil a Instagram, que té com a adreça instagram@mansuetsdefoc

Les activitats compten amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar