El grup motor del Museu de la Marina fa aquest mes la primera reunió executiva
Anar fent bullir olla i mantenir el rumb posant proa cap a la reobertura del Museu de la Marina. El passat 25 de novembre, el Grup Motor, que té aquest objectiu per al nostre municipi, va fer la presentació, el gener d’enguany. La proposta es va aprovar al ple municipal amb el suport de tots els grups polítics i aquest mateix abril ja s’han compromès a una primera reunió executiva. Van per feina, doncs.
L’exalcalde de Vilassar de Mar, Pere Almera, i Agustí Martin, president de Bricbarca, han explicat a l’espai “Parlant de tot” com va la seva travessia.
La xerrada del passat 25 de novembre, doncs, va posar les bases d’aquest projecte sensible per a Vilassar de Mar que, impulsat des de BricBarca, vol reobrir el Museu de la Marina. “És un tema sensible, és un tema de poble,” diu l’Agustí Martí. “Una part del museu està relacionada amb el mar i treballa amb els temes de patrimoni marítim.” Van decidir que ja era hora de què el museu tornés a obrir-se al públic.Una xerrada, com explica Almera, que va recollir moltes sensibilitats i les ganes de futur es van imposar al passat. Va tenir una molt bona acollida amb molta gent que va estar-hi present a l’acte que es va sentir al·ludida i interessada pel tema.
Ara, doncs, Almera i Martin, com a caps pensants del grup motor, ja comencen a enfilar l’agulla pensant en properes accions per dinamitzar la qüestió, tractar d’esbrinar quines són les dificultats i sumar voluntats per desbloquejar la situació. De fet, aquest mateix mes es farà la primera reunió de feina amb un nombre significatiu de voluntaris.
I és que, per Agustí Martin, es tracta no només de recuperar les peces, que estan perfectament conservades i inventariades, sinó de respectar les persones que van cedir material. “Estem parlant d’unes peces de valor, unes peces sentimentals, en definitiva, patrimoni marítim del nostre poble,” diu. “I també el respecte a totes aquelles persones que van treure les peces de casa seva per donar-les al museu perquè tinguessin visibilitat.”
Remarquen que el patrimoni mariner del nostre municipi no només és a l’interior d’aquest Museu tancat sinó que és per tot Vilassar de Mar: a les platges o fins i tot en objectes que encara podem tenir guardats a les nostres llars. Per això, diuen, s’ha de treballar en un espai i començar a pensar en el futur.
El Grup Motor per a la reobertura del Museu de la Marina està pensat com un element d’ajuda als tècnics de l’Ajuntament. “Som conscients que són molt poca gent i que tenen molta feina i els volem ajudar.” De fet, la convivència, la sintonia amb el consistori és un punt molt important en aquest esforç. Reunions amb l’alcalde Damià del Clot, unanimitat de tots els grups municipals…
Demanen, des dels nostres micròfons, que vilassarencs i vilassarenques tinguin l’oportunitat de dir-hi la seva. Es tracta de sumar sensibilitats en un tema de poble.
Anar tots a una. “No és una qüestió de persones individuals, és una qüestió d’un grup,” expliquen. “No hi ha allà uns líders que busquen gent que els doni recolzament sinó que és una cosa que es vol fer entre tots plegats.” Sense oblidar, com explica Martin, el llegat que podem oferir als nens i nenes de les escoles de Vilassar de Mar que també tenen dret a conèixer la seva història. “Gràcies al Vilassar del segle XIX, Vilassar de Mar és el que és avui en dia,” assenyala l’Agustí. “No podem perdre mai les arrels nostres i els nens també ho han de conèixer.”
El Grup Motor es compromet, també, amb la transparència total i absoluta de les seves propostes.
Seguirem, des dels serveis informatius d’aquesta casa, ben atents a aquesta primera reunió de treball de primavera.
Escolta l’entrevista sencera, a l’espai “Parlant de tot”, en aquest enllaç