L’Ateneu Vilassanès millora l’accessibilitat

  •  

L’Ajuntament de Vilassar de Mar està duent a terme les obres de reforma de l’Ateneu Vilassanès, que tenen l’objectiu de millorar-ne l’accessibilitat amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques d’accés a l’equipament i a la sala gran, on es programen la majoria d’activitats.

Les obres preveuen l’eliminació del graó d’entrada des del carrer Sant Josep, que es substituirà per una rampa que conduirà a la porta d’accés del recinte. També s’està reformant el vestíbul. La zona que estava dedicada a barra de bar i magatzem s’ha desmuntat i allà s’estan construint lavabos adaptats per a minusvàlids. L’accés a la sala gran, que fins ara es feia a través d’escales, també es farà accessible. Les escales del mig es mantindran però les de l’esquerra es substituiran per una rampa que conduirà directament a l’espai de butaques. Al vestíbul també es farà el canvi de paviment i lluminàries, i la façana exterior també s’arranjarà, ja que les rajoles actuals estan molt deteriorades i algunes d’elles caigudes.

L’Ateneu Vilassanès és un equipament cultural que, tot i pertànyer a una associació privada, cedeix l’espai a l’Ajuntament i d’altres entitats per realitzar diferents actes culturals i socials. Les obres de reforma tenen un pressupost d’execució de 51.686 € (IVA inclòs) i estan subvencionades a través del programa Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona. El termini d’execució previst és de dos mesos, durant els quals l’equipament cultural continuarà amb la seva activitat.

Leave a Reply