Coneixem el projecte “Todas las Rutas. Vidas cruzadas por un norte de fronteras”

El col·lectiu “Totes les rutes” està portant a terme el projecte “Todas las Rutas. Vidas cruzadas por un norte de fronteras”.

El col·lectiu està format per la periodista i fotoperiodista vilassarenca Sara Aminiyan, i per Martina Madaula, antropòloga, nascuda a Barcelona. El col·lectiu va néixer a finals de 2020 de les sinergies resultants de l’experiència en el camp de persones refugiades Nea Kavala al nord de Grècia. Des d’aleshores han anat col·laborant amb entitats, mitjans i professionals del món social i periodístic. El seu focus d’atenció són les rutes migratòries, les fronteres i la situació als països d’origen i arribada des d’una perspectiva de gènere, periodística i etnogràfica.“Todas las Rutas. Vidas cruzadas por un norte de fronteras” neix amb la intenció de donar veu a les joves desplaçades de l’Àfrica Occidental camí a la península Ibèrica, aprofundint en les causes, trajectòries i perspectives de futur dels seus testimonis. La base de la investigació se centra a realitzar un fotollibre monogràfic multisituat a Senegal, Gran Canària i Barcelona. Les eines emprades seran l’entrevista, la conversa, l’observació, la història de vida, els grups de discussió i la fotografia, tot partint d’un clima de confiança i respecte.


El projecte porta mesos en marxa per treballar en l’accés, les fonts i la investigació. Ara cerquen finançament, i han encetat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Goteo per cubrir-ne les despeses.