Actes commemoratius del Dia de la Dona

Una vegada més, entitats i Ajuntament s’han unit per commemorar el Dia de la Dona i han creat un programa que engloba des d’activitats més reivindicatives i de sensibilització a d’altres més lúdiques com la cursa del Dia de la Dona. La programació d’actes previstos és la següent:

Divendres 6 març
19 h Projecció del documental “De toda la vida”. Documental sobre el paper de dones llibertàries que van participar en la revolució social durant la guerra civil espanyola. Les seves protagonistes encarnen la lluita de la dona per una societat més justa i humana. Amb la presència de la seva realitzadora, Lisa Berger, documentalista especialitzada en documents culturals i històrics, que presentarà el seu treball i dirigirà el posterior debat. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Viladona)

Dissabte 7 març
De 10 a 14 h Jornada feminista. Hi trobareu una Mostra de treball de dones emprenedores, espai de reflexió i concert-vermut a càrrec de l’artista vilassarenca Wyke, premiada en la darrera edició del Maresmusic. També hi haurà foodtruck. Jardins de Can Bisa. (Ajuntament de Vilassar de Mar)
De 12 h a 14 h i de 17 h a 19 Obra artística de co-creació “Paraules en lila tèxtil” (marató participativa). Activitat oberta al públic general. Amb la participació ciutadana es farà un recorregut per tècniques vinculades als tèxtils (tenyit, teixit…) per anar lletrejant paraules en color lila (extret majoritàriament de plantes autòctones) i configurar un text reivindicatiu d’experiència feminista, de vivència de dones i des d’una perspectiva de gènere. Autoria: Eulàlia Grau Costa, Laia Moretó Alvarado, Juan José Pacheco Puig, Joan Miquel Porquer Rigo, alumnat del Grau de Belles Arts (UB). Museu Enric Monjo. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

Diumenge 8 març
9 h VI Cursa del Dia de la Dona. Es pot fer caminant o corrent, la qüestió és avançar en la igualtat! Les persones que la facin corrent seguiran l’itinerari de la Ruta Llarga (6,60 km) i les que les facin caminant, el de la Ruta Mitja (4,40 km), totes dues, rutes saludables de Vilassar de Mar. Convocatòria a les 9 h, a la plaça de l’Ajuntament, per entrega de dorsal i samarreta*. La sortida per les persones que la fan caminant serà a les 10 h i per a les que vulguin córrer a les 10.15 h. En finalitzar, hi haurà botifarrada gratuïta per a totes les persones participants. Música a càrrec de PD Noa. *A les 10 h es tancaran les taules i no s’entregaran més dorsals i samarretes. En el cas que una persona inscrita no l’hagi recollit, se la considerarà absent. Les inscripcions ja s’han tancat. S’hi han apuntat 600 persones. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

12.30 h Acció reivindicativa. Plaça de l’Ajuntament. (Assemblea Feminista de Vilassar de Mar)

Dimarts 10 març
17.30 h BiblioLab: Superherois vs Superheroïnes, a càrrec de la il·lustradora Sandra Uve. Recomanat a infants entre 5 i 10 anys. Cal inscripció prèvia b.vilassarm.elm@diba.cat o bé al tl. 937506834. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

Dimecres 11 març
18 h Projecció de la pel·lícula “Una cuestión de género”, de la directora Mimi Leder. Sinopsi: Biopic sobre la jutgessa del Tribunal Suprem dels EUA Ruth Bader Ginsburg, que va canviar el curs de la història amb un singular cas sobre discriminació de gènere obrint el camí per a la igualtat en els tribunals. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Viladona)

Divendres 13 març
20.30 h Sopar i ball amb música en viu per celebrar el Dia de la Dona. El preu del tiquet és de 22 € per a les sòcies i 25 € per a les no-sòcies. Us hi esperem a totes en aquesta trobada de les dones de Vilassar de Mar. Cal reservar plaça trucant a Montse Centelles, tl. 678 461 999. Les entrades es recolliran a l’Hotel d’Entitats el dilluns dia 9, de 19 a 20 h. Escola del Mar. (Viladona)

Diumenge 15 març
18 h Projecció del documental “Les Resilients”, de Cristina Madrid. Documental que constitueix un discurs feminista al voltant de la música, a través de quatre grups de dones amb estils diferents: Roba Estesa, The Sey Sisters, Clara Peya i Tribade. Debat amb la directora en finalitzar la projecció. Sala cultural M. Roser Carrau. (Plataforma de Cinema VdM)

Durant el mes de març, l’Ajuntament ha organitzat:
 Tallers de coeducació a l’alumnat de 6è dels centres de primària del municipi.
 Concurs del disseny de les samarretes de la cursa del Dia de la dona entre l’alumnat de 4rt d’ESO dels instituts Pere Ribot i Vilatzara.
 Expositor de fons documental infantil, amb biografies de dones, a la Biblioteca Municipal.