S’atorga la VI beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local

Miquel Gurrera i Francesc Busquets són els guanyadors de la sisena convocatòria de la beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local de Vilassar de Mar, amb el projecte titulat “Vida i mort a l’entorn de la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar”. El projecte guanyador vol remarcar la importància arqueològica i històrica de Vilassar de Mar en l’època romana, relacionar i descriure tots els jaciments arqueològics documentats dins del terme municipal, donar a conèixer com era la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar i explicar com era el món funerari en l’època romana a partir de la necròpolis de la Piscina Municipal.

La beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local, de caràcter biennal, té l’objectiu de fomentar la investigació sobre Vilassar de Mar en tots els seus àmbits, principalment en l’aspecte de la història i de la geografia, i del patrimoni cultural i artístic.
La primera edició de la beca, any 2002, va premiar el treball de Francesc Caballé “La formació urbana de Vilassar de Mar: de veïnat a nucli consolidat segles XVIII-XIX”, que tenia com a objectiu estudiar la transformació del municipi en aquest període. La segona edició, any 2004, la va guanyar Joan Giménez Blasco amb el treball “De la vela al vapor: els Sust, una nissaga marinera a cavall dels segles XIX i XX”. El guanyador de la tercera edició, any 2006, va ser Lluís Parcerisas i Benedé i el seu projecte “Evolució del paisatge i transformacions del territori a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt des de 1850 a l’actualitat”. El premiat de la quarta edició, any 2008, va ser Josep Riera i Ramon, amb el projecte “Creixement i complexitat. Evolució i canvis en l’estructura demogràfica de Vilassar de Mar, 1939-2007” i l’any 2010 les guanyadores van ser Tate Cabré i Mireia Olivé amb el treball “El Vilassar de Mar dels indians”.