Aquest dijous, darrera audició-ballada de “Sardanes a la fresca” d’aquest estiu

L’entitat cultural Amics de la Sardana organitza aquest dijous 25 d’agost, a les 10 de la nit a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, una audició-ballada de sardanes, amb l’actuació de la Cobla Marinada. La Cobla Marinada, creada el 10 de maig de 1981, ha estat sempre una de les agrupacions musicals amb més interès per obrir nous camins. Actualment, aquesta és una de les formacions més actives del món sardanista actuant a la majoria dels aplecs de més prestigi que s’organitzen arreu de Catalunya i en un elevat nombre d’audicions de sardanes actuant també a l’estranger. La sessió d’aquest dijous tancarà el cicle “Sardanes a la fresca” d’aquest estiu. Hi haurà concurs de colles improvisades.
A nivell concertístic, la formació badalonina treballa per crear un producte modern, innovador i exclusiu amb un model de gestió artística propi i plenament professional. D’aquest, en surt la participació en diverses propostes i experiències innovadores o en la producció d’espectacles propis: Tenora Segle i Mig (2000), Marinada CanSons & Banda (2001), Veu & Cobla: una odissea musical (2004).
La Cobla Marinada compta amb més d’una quinzena d’enregistraments incloent diferents producció pròpia. Des dels seus inicis fins als nostres dies, la formació badalonina ha estat dirigida per professionals destacats del món de la música: Salvador Malonda, Joan Pich i Santasusana, Jaume Vilà, Joan Josep Blay, Francesc Benítez, Jordi Molina i Xavier Pastrana i després d’un període treballant amb directors convidats, al febrer de l’any 2010 el vilanoví Esteve Molero assoleix la seva direcció artística i musical.
Aquest acte forma part del cicle “Sardanes a la fresca”, que s’organitza cada estiu amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Leave a Reply