Oriol Contreras, 25 anys assesorant a l’Ajuntament en temes de consum

Aquest mes de juny és molt especial per a l’advocat vilassarenc Oriol Contreras de Lequerica. Fa 25 anys, un quart de segle, que està assessorant en temes de consum a l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Està al capdavant de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, de Vilassar de Mar. Resolt dubtes, aporta solucions a les persones que ho necessiten. A part d’ocupar-se de la nostra localitat, dona cobertura a 11 municipis més. Contreras, a més, té una secció mensual a Vilassar Ràdio, en el marc del nostre magazín matinal “Parlant de tot”.

Contreras sempre aconsella que és molt millor informar-se que reclamar. Ha explicat que en aquest últim quart de segle han passat moltíssimes coses i subratllat que és millor aprendre, preveure i assessorar-se que reclamar. De fet, aconsella als consumidors consultar i informar-se abans de, per exemple, signar cap contracte, comprar un telèfon mòbil o un bitllet d’avió.

Mai havia pensat que s’acabaria dedicant a l’assessorament a les persones consumidores. Va començar informant als joves sobre, entre altres qüestions, com demanar la prestació social substitutòria, que havien de fer els joves que no desitjaven anar a la mili.

Avui dia, la seva agenda està més que farcida. Si demanem cita a l’OMIC del nostre poble, ens la programaran per d’aquí a tres o quatre setmanes.

Una feina en la qual, a més, sempre es sorprèn. No hi ha una setmana igual. Com a mínim, té una anècdota per setmana. La darrera: un contracte d’electricitat amb una complexitat molt forta que li va portar una persona perquè l’analitzés i l’assessorés.

La principal satisfacció? El tracte amb la gent

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Vilassar de Mar la trobaràs al número 40 del carrer de Santa Eulàlia. El seu telèfon és el 93 754 05 00. Cal demanar cita prèvia. L’horari de visites és dilluns i dimecres de 5 a dos quarts de set de la tarda i els dijous, de dos quarts d’11 del matí a 12.

Per a més informació, no dubtis en visitar el seu blog acabat d’estrenar. Es diu “Parlant de consum”