L’assemblea dels alumnes del Pérez Sala ens presenta les seves propostes sobre parcs infantils inclusius

L’assemblea d’alumnes de l’escola degana de Vilassar de Mar, el Pérez Sala, han visitat l’espai “Parlant de tot”, presentat per Jaume Cabot, per explicar-nos que volen fer una revolució. I així ho han batejat. Són alumnes de 5è i 6è que aposten per tal que els parcs Infantils del nostre poble siguin aptes per a tothom. També, és clar, per a nens i nenes amb mobilitat reduïda.A Vilassar de Mar tenim 23 parcs infantils, 21 dels quals amb accés inclusiu; però només 5 amb elements que permetin el gaudi, amb seguretat, de nens i nenes amb dificultats de mobilitat.

En Tiago, la Noa, la Lucia i la Carla tenen les coses molt clares. Han explicat que l’objectiu principal d’aquesta assemblea d’alumnes és ser un espai per escoltar l’opinió de l’alumnat i fer-lo partícips de la vida cotidiana a l’escola, a través de la realització de propostes de millora en relació als temes que afecten a tota la comunitat

I, ara, preparen aquesta revolució als parcs. Tots i totes, diuen els alumnes del Pérez Sala, hem de prendre consciència que es tracta d’una qüestió molt important perquè tots els nens i nenes han de tenir les mateixes oportunitats.Estan fent difusió d’aquesta iniciativa. Han fet una carta que faran arribar a l’Ajuntament per informar sobre aquesta iniciativa i han vingut a la ràdio a explicar-ho.

Els parcs Infantils de Vilassar de Mar amb elements inclusius són el del passeig Marítim, el de la Plaça Vicenç Martí, el de la Marc Xica, el de la Xinesca i el de la Plaça Josep Tarradellas. Han explicat que, en general, al conjunt de la societat li falta empatia, ja que no ens donem compte que hi ha nens i nenes amb mobilitat reduïda que no poden utilitzar, per exemple, alguns tobogans o gronxadors,  perquè no estan adaptats.

I per aquesta raó, l’assemblea del Pérez Sala ja treballa en diferents propostes perquè es resolgui aquesta problemàtica. Per exemple, en el cas dels tobogans, proposen que la part final dels tobogans acabin tocant arran de terra i no, com ara, que  qui es llença pel tobogan cau al terra. És el cas dels gronxadors, que també haurien d’estar adaptats per a nens i nenes amb cadires de rodes.

També han fet referència a les fonts de beure aigua, que a vegades estan molt altes i els nens i nenes amb problemes de mobilitat no hi poden accedir fàcilment.

Altres propostes de l’assemblea d’alumnes del Pérez Sala són canviar per cautxú els parcs que tinguin sorra o millorar el manteniment de les instal·lacions.