L’Ajuntament ha substituït l’arbre “Bellaombra” que va caure, per un altre de la mateix espècie

El passat mes de juliol, un exemplar de ‘Phytolacca dioica’, de nom comú “Bellaombra”, situat a la part de llevant del passeig Marítim, va caure de forma sobtada. Després del sanejament de l’espai i esperant el moment òptim de plantació, l’Ajuntament ha procedit ara a la seva substitució per un altre exemplar de la mateixa espècie en concloure que és un arbre adequat per a l’ambient salí en què es troba.

L’arbre que va caure a l’estiu va ser plantat en el moment en què es va fer la remodelació del que avui coneixem com a passeig Marítim. Amb el pas del anys, l’arbre tenia un forat a la soca i tot i repetides inspeccions dels serveis municipals mai es van detectar patologies que indiquessin que pogués caure. Després de l’incident, afortunadament sense danys personals ni materials, es va comprovar que el seu tronc tenia l’interior podrit, sense indicis externs que ho mostressin.

L’arbre Bellaombra no sol sobrepassar els 10 metres d’alçada, que manté la fulla tot l’any o la perd si l’hivern és molt accentuat. El més espectacular d’aquests arbres són els troncs, gruixats a la seva base i irregulars. Les fulles tenen llargs pecíols, simples, amb el marge sencer, d’uns 6 a 12 cm de llarg, una mica llustroses per l’anvers, de disposició alterna. Les flors són poc vistoses, de color grisós i de petit tamany, disposades en espigues que pengen quasi tan llargues com les fulles. El fruit és carnós tipus baia.