La psicòloga Gemma Altell farà una xerrada sobre adolescència, oci nocturn i violències sexuals en el marc de l’Espai Família

Dins dels actes per a commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers la Dona, l’Espai Família ha programat, per aquest dilluns a dos quarts de set de la tarda a la Biblioteca de Vilassar de Mar, la xerrada Adolescència, oci nocturn i violències sexuals: el miratge de la igualtat. La impartirà la psicòloga Gemma Altell.

Sempre movent-se des del feminisme, Altell explica que la seva xerrada va encaminada a fer un dibuix de la situació real. Ella defensa que s’ha de posar èmfasi en qui perpetra la violència més que posar l’accent sobre l’actitud de les noies. Un altre aspecte que aprendrem en la xerrada de l’espai Família és el que Gemma Altell bateja com el miratge de la igualtat. El risc és pensar, per a ella, que la igualtat ja està aconseguida i la realitat és que les noies segueixen sent sotmeses.

Gemma Altell, sempre innovadora, interpel·larà les pròpies famílies. Qüestionar-les que, potser, és hora de deixar de censurar les noies i enfocar les polítiques cap a qui genera la violència. Interpel·lada sobre la situació que vivim avui és especialment preocupant, Altell creu que en totes les èpoques s’han viscut moments delicats. Ara, potser, diu, hi ha més espais de llibertat i molta informació. Paradoxalment, el judici de La Manada ha fet que la societat estigui molt més sensibilitzada.

Per assistir a la xerrada de l’Espai Família d’aquest dilluns, que es farà a la Biblioteca de Vilassar de Mar, cal inscripció prèvia al correu electrònic espaifamilia@vilassardemar.cat o bé trucar al telèfon 93 750 68 34