La nedadora vilassarenca Natàlia Torné participarà al Campionat d’Europa de piscina curta

nataliahospi2-1.JPGLa nedadora de Vilassar de Mar Natàlia Torné, campiona d’Espanya absoluta l’anterior temporada, ha estat convocada per la Federació Espanyola de Natació per a disputar el Campionat d’Europa en piscina curta, que tindrà lloc de l’11 al 14 de desembre a la ciutat de Rijeka, a Croàcia.

Torné, que fa poques setmanes començava una nova etapa, ara com a nedadora del CN Mataró i entrenada per Carles Subirana al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, va quedar en segona posició al Gran Premi d’Itàlia disputat a Viareggio al mes de novembre, aconseguint una rebaixa important al seu millor temps de 200 esquena.

El cap de setmana passat tornava a rebaixar 2 segons més la seva marca fins als 2:09.57 en els 200 esquena (piscina de 25 metres) al Circuit Català de Natació, celebrat a l’Hospitalet de Llobregat. Amb aquesta marca es converteix en una de les millors nedadores de tot Espanya de qualsevol especialitat.

A Rijeka, Torné nedarà les proves de 100 i 200 esquena amb el punt de mira posat al rècord d’Espanya de 200 esquena, que actualment està en mans de la canària Escarlata Bernard amb 2:07.20, i l’objectiu posat en nedar la final continental.

Natàlia Torné va aconseguir la quarta posició europea a la seva etapa juvenil i ara, amb 18 anys afronta, el repte de la màxima categoria de la natació europea.

En total han estat convocats 11 nedadors per aquest campionat d’Europa, entre els quals cal destacar la campiona d’Europa i recordista europea Mireia Belmonte, la finalista mundial Erika Villaéja, el sabadellenc Aschwin Wildeboer, setè classificat als Jocs Olímpics de Pekín, i la jove promesa, també del Maresme, Alan Cabello, que el cap de setmana passat va aconseguir batre el rècord espanyol de 100 estils.
 
 

Leave a Reply