Actes d’avui amb motiu del Dia Mundial contra la Sida

llacsida_vilassarradio.JPGAvui se celebra el Dia Mundial contra la Sida. La nostra població és una de les tres de la província de Barcelona triades per la Diputació per dur a terme una prova pilot amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la pandèmia a partir d’un treball integral emmarcat en l’àmbit de la salut comunitària. La Regidoria de Serveis Socials, Sanitat i Família de l’Ajuntament de Vilassar de Mar s’ha acollit a les activitats d’aquest programa elaborat des de Sida Studi amb l’objectiu de promoure la prevenció i la formació. A les activitats, s’ha inclòs la representació de l’obra Que sí, vida! que es troba dins el programa “Salut escolar” que l’Ajuntament a través de les regidories de Sanitat, Educació i Joventut desenvolupa als instituts de la població.  El manifest institucional del Dia Mundial de lluita contra la Sida, que s’ha llegit aquest matí a Vilassar Ràdio, comença recordant que fa 20 anys es va instituir aquest dia amb l’objectiu de “sensibilitzar i implicar tots els sectors de la societat en la lluita contra la infecció del VIH i la sida”.

El manifest remarca després que, tot i els avenços en el terreny de la medicina, amb nous medicaments que augmenten la qualitat i l’esperança de vida, actualment hi ha en la societat “una certa disminució en la percepció del risc i un relaxament en l’adopció de les mesures preventives”. El manifest incideix que l’element més important i eficaç per combatre la malaltia és la prevenció i per aquesta raó incideix en què “les institucions han de continuar facilitant l’accés a l’educació per a la salut sexual i als instruments de prevenció”. D’altra banda, s’ha desplegat, amb motiu d’aquesta diada contra la sida, una pancarta amb un gran llaç vermell, de 4 metres de llarg i 3 d’amplada, a la façana de l’edifici de Vilassar Ràdio.

Pel que fa a altres activitats d’aquesta diada previstes per aquest dilluns, s’han instal.lat taulells amb material d’informació sobre la prevenció del VIH al Pavelló Municipal Paco Martin i al CAP Doctor Masriera i es pot veure l’exposició de cartells “Projecte VIH sobre rodes” a la Biblioteca de l’IES Vilassar de Mar i al CAP Doctor Masriera. Finalment, també avui té lloc la projecció del curtmetratge “El juego de las sillas” per als alumnes de tercer d’ESO dels instituts Vilatzara i Vilassar de Mar.

Leave a Reply