“Fem Salut”: Comença la campanya de vacunació contra la grip per majors de 80 anys

 

S’ha començat a administrar la quarta dosi de la vacuna de la covid juntament amb la de la grip. Per a les persones majors de 80 anys, les que viuen en residències i el personal de risc. L’Estat Espanyol ja comença a distribuir els 16 de milions de vacunes comprades adaptades a la variant omicron. Es punxaran dues vegades alhora: ja que també rebran el vaccí de la grip.

La secció “Fem Salut” del magazín matinal “Parlant de tot”, ha tractat sobre aquesta qüestió, amb Alba San Vicente, infermera i adjunta a la direcció del CAP de Vilassar de Mar, de l’ICS.

Així doncs, des d’avui, dues punxades com explica San Vicente. Ha avançat que en la següent fase es vacunaran els majors de 60 anys, les dones embarassades i els pacients crònics.

Una vacuna, la de la grip, que canvia, ja que el virus que va mutant i que conté els quatre tipus de virus de la grip de l’hemisferi contrari al que vivim nosaltres i per tant engloba la major part de virus de la grip circulant a nivell estacional.  És a dir, de països com Austràlia, l’Argentina o Xile que, precisament, surten, ara, de l’hivern austral.

No s’espera una campanya com de l’any passat, que va ser, recorde-m’ho, pràcticament, anecdòtica. Tots i totes anàvem amb mascaretes i, per tant, protegits.

Si ens volem vacunar de la grip, podem reservar hora des de l’aplicació i des del web “La Meva salut”, anant al mateix CAP Masriera o trucant a Sanitat Respon.

Alba Sanvicente remarca que la grip és un virus estacional. Per tant, la immunitat de l’any passat no es manté. Compte si, especialment, formes part d’un grup de risc. Sempre és millor vacunar-se, si no, en el cas que es tingui alguna patologia de base, es descompensa, es pot complicar aquesta patologia.

La infermera ens recorda que vacunar-se mai implica no desenvolupar la grip.

Efectes secundaris? Pocs. Dolor local, i poca cosa més. I els símptomes de la grip? Semblants als de la covid-19. Tot plegat, però, ha de durar un màxim de 10 dies. Sempre és important la prevenció de grups

Tot a punt, doncs, de cara a la campanya de la grip que ha començat, avui, per a persones majors de 80 anys, persones que viuen a residències i personal sanitari. El Departament de Salut informarà quan s’obrirà la campanya, no obligatòria, a la resta de la població.