Èxit d’assistència de públic en la presentació del número 32 de “Singladures” i l’homenatge a Josep Fornas

CEV 29.01.2016-CLa Sala Maria Roser Carrau es va omplir de gom a gom el passat 29 de gener amb motiu de la presentació del número 32 de “Singladures, revista d’història i patrimoni cultural de Vilassar de Mar i el Maresme”, editada pel Centre d’Estudis Vilassarencs (CEV). En l’acte coincidiren dues efemèrides notables, el 30è aniversari de la capçalera i l’anunci dels actes del 10è aniversari de l’entitat.

En l’acte es van presentar els continguts del present número de la revista (una de les més antigues de la seva temàtica de tot Catalunya) i també es va avançar quins són els projectes en què l’entitat està treballant actualment, entre els quals hi ha un estudi relatiu als càrrec electes al consistori vilassarenc en el període de la Segona República (1931-1939) .

La ponència central la donà el Francesc Marco, doctorand en història per la Universitat Autònoma de Barcelona, el qual glossà des d’una òptica molt personal la figura política de Josep Fornas, home fort a Catalunya del president Josep Tarradellas, exdiputat al parlament de la primera legislatura democràtica, fundador de l’editorial Pòrtic i Creu de Sant Jordi.

Precisament el punt central de la sessió fou quan Josep Fornas rebé la Insígnia d’Argent del CEV en acte d’homenatge i de reconeixement pels seus mèrits culturals, per la seva tasca de compilació de la memòria democràtica de la Segona República i més concretament de la Generalitat i el Parlament i per la seva implicació política i compromís amb Catalunya durant els anys de la clandestinitat.

L’acte el clausurà l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot que propicià unes sentides i emotives paraules d’escalf vers l’homenatjat al qual coneix bé i segons va dir n’és un dels seus principals referents polítics. L’acte va acabar amb un refrigeri per a tots els assistents.

(Fotografies: Centre Estudis Vilassarencs)

CEV 29.01.2016-A

CEV 29.01.2016-D

CEV 29.01.2016-B

Leave a Reply