El servei de trens entre Malgrat i Blanes es restablirà a finals d’any

Les obres avancen a bon ritme, tot i el confinament, i sembla que durant el mes de desembre ja es podria recuperar el trànsit ferroviari.

Recordem que la connexió entre aquestes dues poblacions del Maresme es va veurem interrompuda la matinada del 22 de gener quan la crescuda de les aigües de la Tordera a conseqüència del temporal Glòria va provocar que l’anterior pont quedés molt afectat en la seva estructura. Per tant, aquest tram de la línia ferroviària del Maresme porta gairebé nou mesos fent-se amb l’ajuda d’autobusos llançadora.

El pont nou ja està acabat i ha costat gairebé 9 milions d’euros. Els operaris estan treballant en el muntatge de la via. Acte seguit, arribarà el torn a l’electrificació, la senyalització i la canalització de les telecomunicacions. Tot plegat, segons Adif, el gestor de infraestructures ferroviàries, acabarà el mes de novembre. El mes de desembre quedaria per fer les proves de seguretat i a finals d’any ja podrien començar a circular trens.

El president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Vilassar de Mar Damià del Clot va visitar, aquest dimecres, les obres acompanyat per la delegada del Govern espanyol Teresa Cunillera. Del Clot celebra que la feina hagi avançat força ràpida. És una connexió necessària per la comarca, diu, perquè uneix el maresme amb la Selva. El president del Consell Comarcal del Maresme és optimista de cara a complir els terminis d’execució de l’obra.

Sens dubte, el servei de trens al Maresme és un punt conflictiu. La comarca demana més inversions per reforçar les infraestructures bàsiques, com assenyala Del Clot. De fet, va aprofitar la visita a les obres per demanar a la delegada del Govern espanyol tot recordant-li que la nostra comarca és una de les més afectades pel canvi climàtic. En definitiva, Del Clot exigeix inversions més constants per a la línia ferroviària del Maresme, tant important per la comarca

Així doncs, abans que entri l’any 2021, el tram de via comprès entre Blanes i Malgrat de Mar, si es compleixen les previsions marcades per Adif, ja estaria plenament operatiu.