El mossèn Toni Roman s’acomiada de la parròquia de Sant Joan després de 9 anys al seu capdavant

Nou anys després que arribés a la parròquia de Sant Joan de Vilassar de Mar, el mossèn Toni Roman dirà, aquest diumenge 27 de setembre, la seva darrera missa. A dos quarts de 12 del matí. Un missa que posarà punt i final a una trajectòria de gairebé una dècada al nostre municipi al capdavant de la comunitat catòlica vilassarenca. Després d’una decisió pensada i madurada, Roman marxa a una parròquia del barri de Sant Andreu de Barcelona. Col·laborador de Vilassar Ràdio, amant de l’esport, amb la carrera de Magisteri i Teologia, geganter i diable del seu Poble Nou natal, Roman s’acomiada de Vilassar de Mar als seus 59 anys.

Roman explica que, en aquest 2020 tan estrany, la proposta de relleu li arriba des del Bisbat de Barcelona a mitjans de juliol. Se li proposa marxar al barri de Sant Andreu de la capital catalana per substituir el rector que va morir sobtadament aquest mes de gener. Un capellà que va ser un referent per un jove Toni Roman.

La decisió la va prendre, durant les vacances, envoltat del romànic de la Vall de Boí, indret màgic per reflexionar, pensar i madurar la proposta del bisbat. Roman confessa que li va costar. El nou destí de Roman no és desconegut per a ell. Allà, al cor de Sant Andreu, va ser ordenat capellà ara fa 30 anys

El mossèn es mostra molt satisfet, en general, de la tasca realitzada. Creu que ha contribuït a explicar la idea que l’Església no és només el capellà de la parròquia de torn

No té cap dubte del que més trobarà a faltar de Vilassar de Mar. Sens dubte, la missa del seu comiat, serà especial i emotiva. Per a ell i per la comunitat catòlica de Vilassar de Mar. Roman se sent molt satisfet, també, de l’experiència que ha tingut com a col·laborador de Vilassar Ràdio al capdavant del programa Des del Campanar.


El relleu del mossèn Toni Ramon el coneixerem en breu. En els propers dies

Pots escoltar l’entrevista complerta en aquest enllaç