David Solans: “Merlí no ha canviat la meva vida”

img_0292El jove actor vilassarenc David Solans va ser entrevistat el 27 d’octubre al “Parlant de tot”. Durant la llarga conversa amb Jaume Cabot, va repassar la seva carrera com a protagonista de dues pel·lícules, “El Hijo de Caín” (2013) dirigida per Jesús Monllaó, compartint cartell amb Julio Manrique, Jose Coronado i Maria Molins,i l’altra pel·lícula que està en procés de muntatge “El dulce sabor del limón” del director tarragoní David Aymerich.

 

Solans, de 20 anys, també va parlar de les sèries de televisió en la que ha tingut presència destacada “Bajo sospecha” (Antena 3) i “Merlí” (TV3), la sèrie de gran èxit de la que ara mateix s’està emetent la segona temporada.

El mateix Solans explica que viu l’èxit amb molta tranquil·litat i que no se’n a fa la idea de la situació, però que la gran rebuda i seguiment de la sèrie no és pel fenomen fan sinó que té molt a veure amb la qualitat de la mateixa.

David Solans té una curiosa relació amb la filosofia, una mestra li va fer avorrir, un altre professor el va fer enganxar però després de la selectivitat se’n declara molt enamorat.

“Merlí” aporta el màxim realisme possible però hi ha situacions que a l’institut real no es veuen ni es viuen, és ficció. David Solans, Actor.

L’actor vilassarenc  segueix sent el mateix de sempre, viatge amb tren, surt amb els amics, però creu que el seu personatge, en Bruno, una persona tímida i difícil d’entendre, fa que els fans no se li acostin gaire.

La bona relació amb el companys de la sèrie, i el treball previ amb un coach, Issac Alcaide, han fet que l’ambient de rodatge hagi estat excepcional, destaca a Francesc Orella (Merlí) el seu pare a la sèrie i la relació especial que han tingut, també amb l’Elisabet Casanovas (Tània).

La segona temporada ha començat amb un Bruno amb menys protagonisme, però el mateix Solans assegura que entendrem el perquè als següents capítols on tornarà a ser una de les figures principals.

David Solans, que els últims temps ha estat fora, ha volgut desconnectar descobrint uns països, cultures diferents, Tailàndia, Cambodja, Marrakech, Holanda i ens ha explicat les experiències que allà ha viscut. Té previst tornar a marxar al llarg de l’any que ve.

En una de les experiències viscudes inclús va muntar un parell de concerts amb músics de la zona, recordem que ell durant anys va ser el bateria del grup vilassarenc “El Veïnat“.

Un dels projectes immediats de l’actor és una obra teatre escrita per un amic seu que s’interpretarà a Barcelona des del 13 de gener i fins a finals de febrer.

Al Novembre també el veurem en un capítol d’una serie de televisió “Lo que escondían tus ojos”, amb la vista posada a la tercera temporada de “Merlí”, que ja s’està escrivint malgrat que encara no està confirmada per part de TV3.

L’actor que en tot moment es va mostrar molt obert i proper, també va recordar el pas per Vilassar Ràdio on durant dues temporades va copresentar “Xupito d’Humor”.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera cliqueu aquest enllaç.