Les formacions polítiques de l’oposició no han arribat a un acord per presentar una moció de censura .En els primers minuts de la Crònica ens fem ressò dels comunicats que ens han enviat ERC-Gent per Vilassar de Mar, Junts per Catalunya i el PSC  en relació a la situació política a la nostra població, després del rebuig de la sessió plenària  a la moció de confiança a l’alcalde, presentada pel govern(ERC-Gent per Vilassar de Mar), vinculada a l’aprovació del pressupost municipal. A partir d’aquell moment quedava el pressupost en suspens i s’obria un període d’un mes en el qual el pressupost 2021 restaria aprovat si no es formulava i era aprovada, una moció de censura. Les formacions polítiques de l’oposició, com exolicàvem, no han arribat a un acord per presentar una moció de censura.  En els propers dies parlarem també amb les altres dues forces polítiques de l’oposició, Babord i Ciutadans, que ens han confirmat que ens enviaran també un comunicat de premsa analitzant la situació actual.

Un any més, l’Ajuntament posa 150.000 € del pressupost municipal vigent a disposició de la ciutadania perquè aquesta, mitjançant un procediment de participació ciutadana, pugui decidir quina serà la seva destinació. Així, les 27 propostes que es porten a votació corresponen als Pressupostos Participatius 2020 i són les triades per la comissió Pressupostos Participatius entre el conjunt de propostes presentades per la ciutadania al 2020. Les que resultin millor valorades, fins arribar als 150.000 € (120.000€ per a inversions i 30.000€ per a serveis), s’adjudicaran al llarg d’aquest 2021. Els 27 projectes, disponibles per a consulta a www.vilassardemar.cat/pressupostos-participatius, es podran votar de manera telemàtica i presencial

Fins el 23 de març continua el cicle d’activitats per a aquest trimestre, organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària. Recordem que degut a la situació de pandèmia del coronavirus, les conferències d’aquest cicle s’estan realitzant on line a través de la plataforma ZOOM. Dimarts 23 de febrer a les 6 de la tarda Brigitte Vasallo tractarà sobre “Feminisme al segle XXI”. Vasallo és escriptora i formadora,i  investiga sobre la construcció d’alteritat, la violència i el capitalisme travessats pel gènere.

El Reparatruck, servei d’assessorament tècnic per l’auto reparació de petits electrodomèstics, bicicletes i aparells informàtics impulsat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans dels Maresme en coordinació amb l’empresa Solidança, tornarà a la plaça Ventura Gassol de la nostra població el dijous 25 de febrer. de 10 del matí a 1 de la tarda.