Consells per a la gent gran a l’hora de treure diners

No treure els diners el mateix dia, anar acompanyats a l’entitat bancària i malfiar-se de desconeguts simpàtics que ens abracen. Aquest són els principals consells que els Mossos d’Esquadra recomanen als nostres avis i àvies que, aquests dies, cobren la paga doble. Les agents Esther i Sílvia, de l’Àrea Policial de Premià de Mar han estat, aquest dimarts, a Vilassar Ràdio per parlar de l’Operatiu VETUS destinat a cuidar la gent gran.

Els agents dels Mossos d’Esquadra estan especialment atents aquests dies. El novembre és un mes especialment complicat ja que els avis i les àvies cobren la paga doble. La majoria ho fan per finestra i pràcticament tots retiren tots els cèntims a l’hora. Estan acostumats a l’efectiu i es preparen per a les compres nadalenques. L’Operatiu VETUS evita que lladres i estafadors facin l’agost en ple mes de novembre. I és que les persones grans de casa nostra són un col.lectiu delicat. Mobilitats reduïdes, saluts delicades i soledat

Quin és el perfil del lladre que furta o de l’estafador? Compte amb les simpaties de persones que no ens coneixen i les abraçades eufòriques.

Els lladres i estafadors no són violents. Eviten la confrontació i procuren fugir ràpidament. La víctima no s’acostuma a adonar del robatori fins que és a casa seva.

En el marc de l’Operatiu VETUS, els Mossos d’Esquadra fan xerrades a centres cívics. Es troben amb què, a vegades, és difícil canviar tarannà dels avis i àvies que acostumen a pensar que a ells això no els passarà. Per tant, els agents treballen amb els familiars per tal d’assegurar-se que el missatge els arriba. Acompanyar-los sense envair la seva independència.

Els agents també demanen als treballadors i treballadores de les entitats bancàries que estiguin aquests dies especialment alerta i que donin una ullada a gent que no coneixen amb actituds sospitoses. Estem parlant de pobles petits en els quals tothom es coneix. L’objectiu del VETUS és evitar que el dia de pagament hi hagi cues d’avis i àvies a primera hora davant les entitats financeres.

Els Mossos d’Esquadra sempre tenen en consideració aquest col.lectiu i, de cara a les festes de Nadal que s’acosten, llencen el seu calendari solidari que, per tercer any consecutiu, tota la recaptació va destinada a  la Federacó d’Associacions de Familiars de Pacients amb Alzehimer.

Pots escoltar la secció sencera aquí.