Aquesta setmana s’aniran vacunant contra la covid-19 les persones que viuen a les residències geriàtriques del poble

Durant tota aquesta setmana, i segons el programa previst, s’aniran vacunant contra la covid 19 les persones que viuen a les residències geriàtriques de Vilassar de Mar. Es dóna, així, el tret de sortida a la campanya de vacunació del nostre poble després que el passat divendres 8 de gener al migdia el personal sanitari del CAP Doctor Masriera de Vilassar de Mar rebés la primera dosi de la vacuna de Pfizer.

Les primeres punxades contra el coronavirus, doncs, van arribar al nostre poble cinc dies després que a Catalunya comencés la campanya de vacunació entre els i les professionals de la salut. Per tant, un  primer pas perquè les persones sanitàries de Vilassar de Mar, que són en primera línia, aconsegueixin immunitzar-se contra el coronavirus.

Per a assolir aquesta immunització, el personal del CAP vacunat divendres passat  necessitarà d’una segona dosi del vaccí de Pfizer que, segons les previsions inicials, rebrà en unes tres setmanes. Segons les autoritats sanitàries, es calcula que la protecció comença a ser efectiva una setmana després de la segona aplicació. 

Amb tot, l’ús de la mascareta, mantenir les distàncies i la higiene, així com respectar les mesures sanitàries preses, continuarà sent cabdal en els propers mesos per a combatre la propagació i el contagi de la pandèmia de la covid-19.

Amb la primera dosi ja rebuda, el personal sanitari del CAP de Vilassar de Mar ha inaugurat l’esperat període de vacunació al nostre poble. Un procés que segueix amb l’inici de la campanya a les residències de gent gran. 

Segons el programa previst, les persones grans que viuen al Front Blau i la Residència Vida per l’avi van rebre, ahir, la primera dosi de la vacuna. Demà passat, serà el torn de la Residència Bonavista i de la Residència Vida als Anys.

La Residència Casa Pairal es programarà per a la vacunació tant bon punt superi el brot de coronavirus que pateix actualment, en vam informar abastament en aquest informatiu, i que està sota el control de la Generalitat. El Casal de Curació, que és un centre sociosanitari, segueix un circuit de vacunació diferent, però també començarà la seva campanya aquesta mateixa setmana, en un dia encara per determinar.

Aquesta primera tanda de vacunacions, que s’allargarà fins al març i preveu posar més de 700.000 dosis a tot Catalunya, cobrirà les residències i els professionals sanitaris. La segona, programada a partir del març, té com a objectiu protegir a les persones més grans de 80 anys que no viuen en aquests centres.