Aquest diumenge es renova el Consell d’Infants amb festa final a l’Ateneu Vilassanès

Aquest diumenge l’Ateneu Vilassanès es converteix en espai reservat per als nens i nenes de Vilassar de Mar. Es constitueix al nostre municipi, i per segon any, el Consell d’Infants que renova part dels seus integrants i engega motors per aquest curs. Després se celebrarà la gran festa del Dia dels Drets dels Infants, un acte, a més, dissenyat pels propis nens i nenes. És una iniciativa de la Regidoria de Serveis Socials, Igualtat i Família de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Inicialment estava previst que aquest acte es fes a la plaça Vicenç Casanovas, però degut a la previsió de pluja finalment es realitzarà a l’Ateneu.

El Consell d’Infants de Vilassar de Mar torna a caminar després del debut exitós de l’any passat en el qual es va posar en marxa aquesta iniciativa. La regidora Núria Arasa confessa que “era un repte” endegar el Consell d’Infants, però es mostra “molt satisfeta del resultat” i de “la resposta exemplar”, remarca, dels nens i nenes; dels consellers i conselleres.

Així doncs, aquest diumenge es farà la renovació de part dels consellers i conselleres. A Núria Arasa li consta que “serà un moment un pèl trist”. Molts dels membres del Consell d’Infants sentiran pena. “Han gaudit al màxim de l’experiència”. El Consell d’Infants de Vilassar de Mar, recorde’m-ho, està format per representants de les escoles del nostre municipi i d’altres entitats com ara el Tucutuc, la Biblioteca o la Tropa Teatre. Entre les seves funcions, pensar en què pot millorar el nostre municipi des de l’òptica d’aquests consellers i conselleres preadolescents.

De fet, ens deixen aquest video com a resum de la tasca feta en l’any del debut

Núria Arasa remarca que sovint es pensen polítiques per a diferents franges d’edat: de zero a tres anys, avis i àvies però ells també necessiten el seu espai. Especialment demanen espais d’oci per a ells i elles.

A part de proposar, entre les feines del Consell d’Infants també hi figura executar tasques que li pugui encomanar el propi Govern Municipal. L’objectiu per aquest segon curs i, donat l’èxit del debut, és consolidar la proposta a Vilassar de Mar. La Núria Arasa no vol córrer. I ja amb el Consell d’Infants constituït, es donarà pas a la gran festa per celebrar el Dia dels Drets dels Infants que els propis nens i nenes han dissenyat. Una celebració amb tots els ets i uts: A partir de les 12, música amb el grup Alocs and Roll, un espai per a l’art urbà amb grafittis i pintures amb la realització d’un gran mural, tallers de creació de clauers i de hip hop. També hi haurà un joc de Memory Gegant sobre els drets dels infants cedit per UNICEF Catalunya. Els dos actes se celebraran a l’Ateneu.