Constituït el segon Consell d’Infants de Vilassar de Mar

Aquest dimarts se celebra el Dia Mundial de la Infància. Abans d’ahir, diumenge 18 de novembre es va constituir el segon Consell d’Infants de Vilassar de Mar, un òrgan de participació que es torna a posar a en marxa amb la renovació de la meitat dels seus membres, els consellers i conselleres que el curs passat van acabar 6è. Els nous membres han estat escollits després d’un procés d’eleccions a les escoles i entitats i continuaran la tasca iniciada el curs passat, quan es va crear per primer cop aquest òrgan de participació infantil a Vilassar de Mar. En total són 37 infants, 22 consellers i conselleres i 15 assessors i assessores que durant aquest curs reflexionaran i faran propostes sobre aquells projectes que considerin necessaris per millorar el poble, la qualitat de vida dels infants i per garantir el respecte als seus drets i que les seves opinions es tinguin en compte.

L’acte de constitució del nou consell es va fer, a causa de la pluja, a l’Ateneu Vilassanès. Va estar presidit per l’alcalde, Damià del Clot, i la regidora de Serveis Socials, Núria Arasa. Tots dos es van comprometre a seguir treballant perquè la infància estigui a primera línia de les actuacions del govern i van lloar la feina realitzada pels consellers i conselleres del curs passat. Precisament els membres del primer Consell d’Infants van gravar en un vídeo les 12 propostes que van fer arribar a l’Ajuntament emmarcades en 4 eixos d’actuació: per fer un poble més divertit i segur per als nens i les nenes; per fer un poble més cívic i net; per fer un poble més just i respectuós amb el Medi Ambient; i per fer un poble on els infants trobin allò que necessiten i els hi agrada. Podeu veure el vídeo en aquest enllaç:

Un cop constituït el nou Consell, l’Ateneu Vilassanès es va convertir en una gran festa per commemorar el dia dels drets dels infants amb la música del grup Alocs & Roll i diferents tallers: un per pintar un gran mural, un per fer clauers i un altre de hip-hop.