El ‘sí’ a la independència de Catalunya guanya a Vilassar de Mar amb un 92,38% dels vots i una participació del 18,7 %

  •  

2.928 votants, el que representa un 18,7% dels ciutadans amb dret a vot, van participar ahir diumenge 28 de febrer a la consulta sobre la independència de Catalunya celebrada a Vilassar de Mar de la mà de la Plataforma Vilassar de Mar Decideix. A la pregunta “Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?” 2.705 persones, el 92,38% dels votants, va dir sí; 154, un 5,69%, va votar en contra; 65, un 2,22%, va votar en blanc i 4, un 0,14%, van ser vots nuls.


La jornada es va desenvolupar amb plena normalitat i sense incidents. La Plataforma Vilassar de Mar Decideix va habilitar cinc col•legis electorals per dipositar el vot a la consulta, un dels quals, el CEIP Pérez Sala comptava amb una mesa per fer el vot electrònic, una de les novetats de la segona onada de consultes. Cinc persones van poder votar amb aquest sistema que necessitava del DNI electrònic i recordar el número secret que hi tenia associat, xifra que representa aproximadament un 20% de tots els vots electrònics de Catalunya. Durant el dia d’ahir des de l’Ajuntament es van expedir una setantena de certificats d’empadronament, necessaris per anar a votar en el cas que en el document  identificador (DNI, passaport, permís de conducció o de residència) no constés la residència al municipi.
Desglossant les dades, dels 2.928 votants, 509 corresponien al vot anticipat. Del total, 60 eren votants que tenien entre 16 i 18 anys i 28 eren estrangers. Per col•legis, el CEIP Pérez Sala és el que va registrar un índex de participació més elevat amb un total de 903 vots, seguit del Museu Monjo amb 530 votants, l’IES Pere Ribot amb 422, el CEIP Escola del Mar amb 345 i la Cooperativa l’Obrera amb 214, col•legi encarregat de fer el recompte del vot anticipat. 
La consulta de Vilassar de Mar va comptar durant el matí amb la presència de l’observador internacional Paolo Mareddu, diputat al Parlament de Sardenya pel partit Roso Mori. 
Cal destacar que aquestes dades estan comptabilitzades en base al padró de ciutadans amb dret a vot a Vilassar de Mar de la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència: 15.661.

Els resultats de la jornada es poden consultar al web www.vilassardemardecideix.info

Leave a Reply