XXIX Cicle de concerts Rosa Sabater

Arriba a la Sala Maria Roser Carrau el XXIX Cicle de Concerts Rosa Sabater, organitzat per Joventuts Musicals, amb la col·laboració de l’aula de Música i de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Consta de tres concerts:

El  diumenge 3 d’octubre a les 6 de la tarda hi haurà l’espectacle de música i teatre “Dindirindín. Una follia musical”  protagonitzat per Notte & Giorno i Ensemble Vox Harmonica.

El segon concert és el del Quartet Atenea i es realitzarà diumenge 7 de novembre a les 6 de la tarda.

Finalment el diumenge 28 de novembre a les 6 de la tarda hi haurà el concert de piano “Diàlegs d’Orient i Occident” a càrrec de Yukiko Akagi, que interpretarà peces de Takemitsu, Hosokawa, Debussy, Chopin i Mompou, entre d’altres.

El preu de l’entrada és de 10 euros i gratuït per als menors de 16 anys.  Les entrades estaran  a la venda els dies 3 d’octubre, 7 de noviembre i 28 de novembre des de les 5 de la tarda a la guixeta de la Sala Maria Roser Carrau. 

Rosa Sabater i Parera, pianista i pedagoga, va néixer a Barcelona el 1929, en el si d’una família amb una gran tradició musical. El seu pare Josep Sabater i Sust (1882-1969) va ser professor de piano de l’Escola Municipal de Música de Barcelona i director de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, mentre la seva mare, Margarida Parera, fou una de les professores de cant de més prestigi de Barcelona. Rosa Sabater va estudiar piano amb F. Marshall i als tretze anys debutà al Palau de la Música de Barcelona amb l’Orquestra Ibèrica de Concerts sota la direcció d’Hugo Balzer.


Pianista dotada d’una extraordinària intuïció i sensibilitat musicals, va dur a terme una reconeguda carrera concertística a Europa i Amèrica. El seu repertori pianístic comprenia des del Pre-Classicisme fins al segle XX; tanmateix, es va especialitzar en l’obra d’Isaac Albéniz, Enric Granados, Manuel de Manuel de Falla i en la de compositors més contemporanis com Frederic Mompou i Xavier Montsalvatge.


A partir de 1976 va desenvolupar una important activitat docent a Alemanya, Granada i Santiago de Compostela. El novembre de 1983 morí a l’aeroport de Barajas quan es dirigia a Colòmbia a oferir un concert. Sabater estiuejava a la casa que tenia al carrer del Carme de Vilassar de Mar.