Vilassar Ràdio entre les tres finalistes a “Millor Ràdio” als Premis de la Comunicació Local 2020

Vilassar Ràdio és entre les tres emissores finalistes dels Premis de la Comunicació Local que atorga La Xarxa de Comunicació Local. Ràdio Arenys, Ràdio Igualada i l’emissora municipal de Vilassar de Mar opten al màxim de guardó com a Millor Emissora 2020.

L’any més complicat, en què s’han hagut de multiplicar esforços per realitzar la programació, a causa de la pandèmia, fent la majoria de programes des dels domicilis particulars, s’ha vist premiat amb aquesta nominació que va donar a conèixer el secretari dels Premis de Comunicació Local, Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya.

Ho va fer públic durant la roda de premsa de presentació del Mercat Audiovisual de Catalunya, celebrada a Roca Umbert. Fàbrica de les Arts de Granollers. Els Premis són un reconeixement a la creativitat, el talent i la trajectòria dels mitjans de proximitat. Els guanyadors de les set categories es donaran a conèixer a la cloenda del MAC, dimecres 11 de novembre, a les 19 h, i les televisions locals n’informaran en directe al programa ‘Connecti.cat‘.

La Xarxa Audiovisual Local ha recuperat enguany els Premis de Comunicació Local que no se celebraven des del 2013. Els guardons tenen com a objectiu posar en valor la feina que dia a dia fan els i les professionals dels mitjans locals.

A la categoria de millor mitjà es premia les emissores de televisió, ràdio i digitals d’emissió continuada, tant pel conjunt de la seva programació regular, com per activitats puntuals, o per la seva trajectòria com a mitjà de comunicació. Els finalistes són: Betevé, TAC12 i Televisió de Cardedeu. Com a millor ràdio les finalistes seleccionades han estat: Ràdio Arenys, Ràdio Igualada i Vilassar Ràdio. A l’apartat de digitals els tres finalistes que opten a guanyar són: Deltacat.cat (Deltebre), Ràdio Capital (Baix Empordà) i L’Oest (Tàrrega).

A la categoria de continguts audiovisuals es premia un programa de vídeo, àudio i multimèdia, d’emissió única i continuada, tant pel conjunt del seu contingut, com per seccions o espais puntuals, o per la seva trajectòria. El jurat ha seleccionat com a finalistes a l’apart de vídeo: ‘Les Resilients‘ (Clack Audiovisual), ‘Territori Contemporani‘ (VOTV) i la ‘Gala dels Imprescindibles‘ (Canal Reus TV). Com a millor contingut d’àudio els finalistes són: ‘Temporal Glòria‘ (Ràdio Tordera, Ràdio Palafolls, Ona Malgrat, Ràdio Pineda i Ràdio Calella), ‘Ones de Ciència‘ (Ràdio Cambrils) i ‘Al Dia, Terres de l’Ebre‘ (Ràdio Delta, Ràdio Tortosa, La Cala Ràdio, La Plana Ràdio, Amposta Ràdio, Ràdio Móra la Nova i Ràdio Joventut). I a l’apartat multimèdia: ‘L’ull tarragoní‘ (Ràdio Ciutat de Tarragona), ‘Oh My Goig‘ (betevé) i ‘IGDA Igualada Guia d’Àudio‘ (Ràdio Igualada).

Finalment, el guanyador a la categoria de millor professional es donarà a conèixer el proper dia 11. El jurat ha valorat, en la seva decisió, la tasca dels i de les professionals de les ràdios i televisions de proximitat.

El jurat, presidit per Emili Prado, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB i director de la revista del CAC, i amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, està format per Mercè Oliva, professora del Departament de Comunicació de la UPF i directora del Grau en Comunicació Audiovisual; Marta Montagut, radiofonista, professora i investigadora del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV; Montse Abad, productora independent de televisió; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i cap d’Informatius de RAC 1; Francesc Llobet Dalmases, realitzador de televisió i degà del Col·legi Audiovisual de Catalunya, i Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya

Els professionals de l’emissora volen agrair a tothom que ha fet possible aquest reconeixement, especialment als i les col·laboradores de Vilassar Ràdio.