Rècords d’audiència a Vilassar Ràdio amb els informatius Covid 19 fets des dels nostres domicilis

Vam mirar al monstre a la cara. Vilassar Ràdio va realitzar, durant els tres mesos de confinament, i segueix fent, una espectacular cobertura sobre la pandèmia tocant totes les arestes del coronavirus i repassant tots, absolutament tots, els aspectes del SARS COV 2 i el seu impacte a Vilassar de Mar. Comptat i debatut, això és tradueix en un espectacular increment d’audiència. Us volem donar les gràcies de manera reposada. Més de 8.000 usuaris únics en un mes, per exemple, ens van fer confiança en els informatius realitzats des dels nostres domicilis.

El divendres 13 de març l’equip de Vilassar Ràdio va realitzar un informatiu especial per explicar les mesures a l’entorn del Coronavirus, aquell mateix divendres es van tancar escoles i es va centrar la informació en aquest fet. 48 hores després, el diumenge 15 de març es va fer el primer informatiu des dels domicilis particulars de cadascun dels professionals de l’emissora. Calia explicar el que estava passant i els departaments municipals estaven ja tancats, per tant els domicilis particulars es van convertir en els estudis de ràdio, redaccions i tot el necessari per explicar què estava passant. L’objectiu era molt clar. Donar veu a tothom

Ràdio feta des de menjadors i habitacions

Van ser 76 dies, més de 300 hores de ràdio, d’informació diària. Un primer informatiu de 15 minuts a les 10 del matí en format avanç, i dos informatius d’una hora a les 13 i les 19h, la resta de programació va quedar totalment alterada. Tot amb un mètode de treball novedós. Treballant, sense descans, des dels nostres domicilis per acostar-vos la informació de Vilassar de Mar. Vam ser els vostres ulls i les vostres orelles

Realment l’objectiu es va aconseguir, si teniment compte les úniques dades d’audiència que es tenen, que són les connexions a través del web de l’emissora per escoltar la ràdio, en 30 dies es van superar rècords, ja que gairebé 8.000 persones van connectar en algun moment amb Vilassar Ràdio, de les audiències per FM no es tenen dades però els imputs són molt positius. Van ser moments, per posar en valor la vocació se servei públic de les ràdios locals

Per acabar-ho d’adobar, amb un Sant Jordi pel mig. Vam fer un especial, també des dels nostres domicilis, amb brutal resposta dels nostres oients

Veu a tothom

Pels nostres informatius van passar les entitats culturals, esportives, empreses i comerços, associacions, persones a nivell individual, vilassarencs/es que viuen lluny, músics, sanitaris, policies, polítics, estudiants, instituts, escoles… tots van tenir la seva veu: enviant notes de veu, entrant en directe de manera telemàtica, i amb la màxima predisposició. Més 300 entrevistes, comptant també amb intervencions de personal sanitari de grans hospitals, periodistes i persones de la cultura de primer nivell.

De fet, i davant que estava funcionant perfectament, es va anar més enllà, i inclús es va realitzar la tertúlia jove, espai que en la temporada regular es porta a terme setmanalment dins el magazín matinal “Parlant de tot”, amb l’alumnat dels instituts vilassarencs que van explicar el seu punt de vista de la situació.

Entreteniment i informació per a uns mesos molt durs

Com que des de Vilassar Ràdio també intuíem que no calia sobre informar, vam procurar oferir entreteniment en aquells dies de confinament. El nostre fil musical va treure, literalment, fum i vam retransmetre en dues ocasions la sessió, en directe i en exclusiva ,del Dj David Oleart que va fer sessions des del seu domicili d’Eivissa, en directe per Vilassar Ràdio amb unes dades de connexions excepcionals.

Una de les novetats del confinament va ser que a més els informatius, a banda de seguir-se pel 98.1 FM, vilassarràdio.cat i descarregar-se a través de la nova pagina estrenada just abans de la pandèmia alacarta.vilassarradio.cat. l’informatiu de les 13h es podia veure i escoltar a través de la xarxa Instagram Live, amb un alt seguiment per part de l’audiència.

L’emissora municipal que el passat 14 de setembre va arrencar una nova temporada, en la que els programes s’aniran incorporant de manera esglaonada, va celebrar 40 anys el passat 23 de juny, tenia prevista una festa per celebrar-ho que òbviament es va posposar fins a nova data.

Us volem donar, a tots i a totes, més de 8.000 gràcies!