Vilassar de Mar té una població de 20.636 habitants

Vilassar de Mar és una de les cinc poblacions del Maresme que ha perdut gent l’any 2017. Segons dades de l’IDESCAT, que recull el Consell Comarcal del Maresme, el nostre municipi ha baixat en 42 persones el nombre total d’habitants que queda fixat en 20.636 persones.

La comarca del Maresme, però, viu un repunt poblacional creixen més que la mitjana catalana amb un increment del 0,44%; el que significa, a la pràctica, 2.541 persones més. Així doncs, Vilassar de Mar, el Masnou, Pineda de Mar, Premià de Mar i Mataró són els cinc municipis maresmencs que han registrat un descens de la població. En canvi, la comarca en general viu un augment força significatiu, superior a la mitjana catalana, ja que s’incrementa el padró en la resta dels 25 municipis. Caldetes i Sant Pol de Mar lideren la xifra a l’alça.

Pel que fa a Vilassar de Mar, el nostre municipi ha perdut 42 persones, el que significa un descens del 0,20%. Actualment, la nostra població té 20.636 habitants. 9.932 homes i 10. 704 dones. La reducció comarcal en números absoluts més contundents es registra a Premià de Dalt que ha perdut 101 habitants.

En el rànquing comarcal de pes poblacional, els veïns i veïnes de Vilassar de Mar representen el 4,56% de la gent del Maresme. En aquest llistat que lidera, òbviament Mataró com a capital de comarca (126.127 habitants) els nuclis més petits són Òrrius i Sant Iscle de Vallalta.

Pel que fa al global de Catalunya, el Maresme és la quarta comarca amb més pes poblacional, amb 5,88% darrera del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. La suma de les quatre significa més de la meitat de la població empadronada a Catalunya, un 58,44%, que en números absoluts són 4.416.300 habitants.