Avui, festa de la Mediació amb cava i pastís a la Biblioteca

La Biblioteca de Vilassar de Mar acull, aquest dilluns, una jornada festiva sobre la Mediació. Una aposta per buscar punts en comú entre parts en conflicte que busca una entesa abans d’arribar a un jutjat. Aquest diumenge se celebra el Dia Europeu i, durant tota la setmana, hi ha diferents actes per posar en solfa aquesta eina jurídica que cada cop té més adeptes. A la Biblioteca, entre dos quarts de cinc de la tarda i dos quarts de vuit del vespre, copa de cava, pastís i xerrada informativa de la mà de la gent d’In-mediatio.

La Irene Sendín, que treballa a In-mediatio (que és l’associació de mediadors i gestors de conflictes que organitza l’acte d’avui), ha passat pels estudis d’aquesta casa per explicar quines són les claus de la mediació: entesa i rapidesa.

Per celebrar-ho, avui hi ha una festa a la Biblioteca. Copa de cava, pastís i xerrada informativa. I és que se celebren 20 anys del dia que la Unió Europea va apostar per aquesta via de resolució de conflictes. Diumenge vinent, doncs, Dia Europeu de la Mediació

Durant tota la setmana, hi ha un seguit d’actes de celebració a la nostra comarca. Destaca el que proposa el Col.legi d’Advocats de Mataró. El proper divendres, d’onze a dues on es farà una demostració simulada. Cal inscripció prèvia. Truca 93 741 54 44

La mediació és una via pacífica de resolució de conflictes. Cada cop té més seguidors. Per aprofundir en aquesta figura, aquest dijous en parlarem en profunditat amb la Irene Sendin en el programa Parlant de Tot, que edita i presenta Jaume Cabot, a partir de els 10 del matí.