Vilassar de Mar podria recuperar la línia de P3 perduda el setembre vinent

Les ampes de les cinc escoles i els dos instituts de Vilassar de Mar han escrit una carta oberta dirigida a la comunitat educativa després de les mobilitzacions que es van fer, durant el curs passat, per salvar la línia de P3 de l’escola Pérez Sala que finalment es va perdre. Mostren la seva profunda decepció vers del departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Vilassar de Mar. La carta pretén ser una reflexió oberta. Es mostren molt decebuts per haver perdut la línia de P3 del Pérez Sala i carreguen contra les institucions amb duresa.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar no admet que es parli “d’engany”

Dirigint-se a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, les ampes asseguren que “o us van enganyar o vosaltres ens vau enganyar a nosaltres”. En aquest sentit, el regidor d’Ensenyament Jordi Tàpies ho desmenteix de totes totes. “Perquè hi hagi engany, puntualitza, hi ha d’haver una voluntat manifesta de fer-ho i aquest no era el cas”.

Recorden, des de la carta, que el pacte que havia de garantir la continuïtat de totes les línies de P3 a Vilassar de Mar va patir “una interpretació” per part del departament que va suposar la seva “nul.litat de facto”. “Des d’Ensenyament, escriuen les ampes, ens van assegurar que ja ho sabíeu”. En aquest sentit, Tàpies demana “a totes les parts que, d’ara endavant, els acords i les negociacions s’expliquin de la millor manera possible per evitar malsentesos”.

També acusen el Govern municipal de Vilassar de Mar de “nul.la incidència durant tot el procés, assumint un silenci legitimador malgrat haver-nos dit que no les compartíeu” i de, en definitiva, “no mostrar-nos suport ni explícit, ni clar, ni contundent”. Jordi Tàpies surt al pas d’aquestes manifestacions recordant que “es va acompanyar en tot moment les famílies”.

En aquesta carta oberta, les ampes volen que quedi clar que no es dirigeixen “a cap grup polític en concret”. Diuen que “alguns” els han acompanyat i s’han preocupat pel procés, amb més o menys interès, i que, en canvi, d’altres no ho han fet.

El departament d’Ensenyament del Maresme i el Vallès Oriental avança que el setembre vinent Vilassar de Mar podira recuperar la línia de P3 perduda

Pel que fa al departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Pere Masó, el director dels Serveis Territorials del Maresme i Vallès Oriental, respon a les crítiques que trobem a la carta. Les ampes els titllen de no tenir un criteri clar de com ha de ser l’escola pública i ho desmenteix de manera categòrica. Des de les ampes, lamenten que la decisió “unilateral”, diuen, presa pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya “en contra” de les voluntats de les famílies ha deixat Vilassar de Mar sense una línia de P3. En aquest sentit, Pere Masó avança que “si les dades de natalitat que tenen al departament es confirmen, Vilassar de Mar recuperaria la línia de P3 aquest setembre. És l’única població del Maresme en la qual els indicadors demostren que la natalitat es recuperaria”.

Les ampes es mostren “profundament decebudes”, escriuen, pel paper jugat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i els Serveis Territorials del  Maresme i Vallès Oriental. Els titllen de “no tenir un criteri clar, ni una planificació a mig-llarg termini de com ha de ser una escola pública”. També consideren que els arguments esgrimits per justificar la “suposada necessitat del tancament d’una línia de P3 a Vilassar de Mar no s’han aplicat de la mateixa manera a altres municipis”. Per als signants, el departament d’Ensenyament de la Generalitat “menteix” quan esgrimeix que compten amb la comunitat educativa per millorar l’educació pública a Catalunya. En aquest sentit, els recorden que “en cap moment” van voler “establir cap canal de comunicació amb les famílies” i que “no van considerar” les seves propostes. Pere Masó argumenta que “les peticions de les ampes es van considerar, ells diuen que no, però que no van ser ateses”.