Ciutadans porta la línia (tancada) de P3 de l’escola Pérez Sala al Parlament de Catalunya

El tancament de la línia de P3 a l’Escola Pérez Sala de Vilassar de Mar, que ja s’ha aplicat aquest curs, ha arribat al Parlament de Catalunya. Ciutadans, a instàncies de l’agrupació taronja del nostre municipi, ha defensat, aquest dijous, una proposta de resolució per sol·licitar que es mantinguin les línies de P3 i per expressar el seu rebuig al tancament de la línia decretada pel departament d’Ensenyament. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Ja va ser al passat mes de juny quan Ciutadans, a instàncies del regidor de Vilassar de Mar, va registrar al Parlament la proposta. La dinàmica parlamentària ha fet impossible que no es defensés fins aquest dijous, malgrat que la línia de P3 de l’Escola Pérez Sala ja no fos recuperable per aquest curs 2019-2020. La proposta ha estat defensada, aquest dijous al migdia, pel diputat de Ciutadans Martin Barra que ha aconseguit el suport de tota la resta de grups.

Ara, com apunta el regidor a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Juan Díaz, des de la formació taronja esperen “que la proposta de resolució tingui recorregut polític i acabi influint en el departament d’Ensenyament”. Des d’aquest dijous, doncs,  com recorda Juan Díaz, “el Govern ja té instruccions polítiques del Parlament”.

Amb tot, i en declaracions a Vilassar Ràdio, Pere Masó, director dels serveis territorials del Maresme i el Vallès Oriental del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ja ens anunciava aquesta setmana que, Vilassar de Mar recuperaria la línia a partir del setembre vinent si els indicadors de recuperació de la natalitat que tenen al departament es mantenen. Juan Díaz creu que, potser, “a l’entrar la proposta Ciutadans el juny passat hauria pogut influir en aquesta reconsideració”.

Aquest curs, i a l’espera del què passarà a partir del setembre vinent, Vilassar de Mar té una línia de P3 menys.