Vilassar de Mar diu “No” a la violència masclista

Amb el clar missatge de “No” a la violència masclista, la Regidoria de Serveis Socials, Igualtat, Família, Gent Gran i Promoció de la Salut conjuntament amb l’entitat Viladona organitza un ampli ventall d’activitats per aquest mes de novembre per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones que es celebra el dia 25. Una taula rodona, tallers de prevenció de violències de gènere en l’adolescència, d’autodefensa, una parada informativa, un programa especial de ràdio, un concert solidari, una exposició, un espai de debat i teatre són algunes de les activitats que es clouran el dia 30 de novembre amb la concentració que de forma mensual es repeteix cada últim dijous de mes a la plaça de l’Ajuntament per aturar els feminicidis. A més, des de l’Ajuntament, del 20 de novembre a l’1 de desembre, es faran tallers i activitats amb l’alumnat dels instituts Vilatzara i Pere Ribot sobre prevenció de violència masclista. Al desembre, el dia 13, l’Ajuntament té previst presentar el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), un servei municipal que oferirà informació, assessorament i formació sobre tots aquells temes que poden ser d’interès per a les dones de Vilassar de Mar.

PROGRAMACIÓ:
DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Divendres 10 novembre
18.30 h Taula rodona sobre violència masclista, amb els regidors i regidores del consistori vilassarenc. Moderada per la periodista Marta Carreras. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Viladona)

Dilluns 20 novembre
De 18.30 a 20 h Taller de prevenció de violències de gènere per identificar les seves manifestacions en l’adolescència. Recomanat a famílies d’alumnat de secundària. Inscripció a: espaifamilia@vilassardemar.cat. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

Dimecres 22 novembre
De 18 a 20 h Taller d’autodefensa. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Viladona)

Divendres 24 novembre
De 9 a 12 h Parada informativa amb photocall i programa al carrer de Vilassar Radio. Mercat Municipal. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

13 h Lectura del manifest contra la violència masclista. Plaça de l’Ajuntament

18.15 h Lectura del manifest contra la violència masclista, amb l’acompanyament musical de l’alumnat del curs de guitarra del PDC. Local municipal de la pl. Carles Trias, 43.

Dissabte 25 novembre
D’11 a 13 h Exposició de fotografies de l’Efecte Jove 2017 fetes per l’alumnat de batxillerat que van formar part del grup Allibera’t dels instituts Pere Ribot i Vilatzara, que explicaran la seva experiència i el grup feminista Histèrika Lilith dinamitzarà un espai de debat pel Dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista. Sala d’actes de la Biblioteca Municipal E. Lluch.

Diumenge 26 novembre
17.30 h La Marina i el somni de volar, representació teatral de la cia NS danza. Recomanat per a tota la família en format de conta contes, danses del món i titelles. En finalitzar l’acte, xocolatada. Sala cultural M. Roser Carrau.

19 h Concert solidari del grup Les Violines. Els beneficis aniran destinats a una casa d’acollida de Mataró. Bar de Mar. (Bar de Mar amb la col·laboració de Viladona)

Dijous 30 novembre
19 h Concentració en contra de la violència masclista. Aturem els feminicidis!, amb l’acompanyament musical de la violinista, Núria Pinyol, professora de l’Aula de Música. Pl. de l’Ajuntament. (Viladona)

*Del 20 de novembre a l’1 de desembre
Tallers i actes amb l’alumnat dels instituts Vilatzara i Pere Ribot sobre prevenció de violència masclista. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

* Dimecres 20 desembre (18 h) Viladona farà la sessió de Cinefòrum amb El secreto d’Esma, que estava programada per al dia 8 de novembre i que es va ajornar amb motiu de la vaga general.