Can Pocurull, primer Premi a la botifarra del Perol Innovadora

Xerès, vi ranci i ceba caramel·litzada. Aquests són els ingredients que han permès a Can Pocurull guanyar el Primer Premi a la Botifarra del Perol Innovadora del segon concurs organitzat pels mestres: el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques de Girona.

La Núria Querol, de can Pocurull, ha passat pels estudis de Vilassar Ràdio i s’ha mostrat “molt satisfeta” pel premi aconseguit a les comarques gironines; feu del perol a Catalunya. La Núria ha recordat que és un premi per dedicar-lo a “molta gent que està al nostre costat. Des de les treballadores a la família, passant pels clients”.

Una botifarra, premiada, ideal per acompanyar pèsols i faves. Des de Can Pocurull expliquen que van decidir millorar la recepta de la botifarra del perol afegint-hi el xerès, el vi ranci i la ceba caramel·litzada.

La clientela de Can Pocurull ve a buscar la botifarra guanyadora. I és que se’n senten vencedors ja que el procés d’elaboració d’una botifarra nova passa pel tast expert de les treballadores de la botiga, per la família i pels clients de confiança. “La gent la ve a buscar, ens la demana. També estan molt contents perquè portem el nom de Vilassar de Mar fora”.

La Botifarra del perol és un producte que ha anant evolucionant amb el temps. Des de Can Pocurull, que aquest novembre celebra 72 anys, se segueix treballant amb les mateixes receptes però millorant-ne les tècniques de cocció.

Can Pocurull segueix barrejant tradició amb innovació. Així, per exemple, durant la Castanyada han presentat les seves botifarres de foie i carbassa i de castanya i moniatos ideals per a la festa de la tardor. I justament, aquest dimarts, estrenen a la botiga un nou producte l’hamburgesa de pollastre amb pera.