El Gran Recapte busca urgentment voluntaris

S’han encès totes les alarmes dins de l’organització del Gran Recapte d’Aliments. Especialment, pel que fa a Vilassar de Mar, en particular, i a la comarca del Maresme, en general.

Els seus responsables parlen, sense embuts, de “preocupació“. La cita, destinada a recaptar aliments de primera necessitat per ajudar les famílies depenents de la nostra comarca, necessita, per anar bé, uns 2.500 voluntaris i, hores d’ara, no s’arriba ni als 300.

El Gran Recapte d’Aliments s’ha de celebrar els propers 1 i 2 de desembre. Per tant, es fa una crida a les associacions de voluntaris. Falta menys d’un mes per a una cita que, al Maresme, s’ha fixat per  arribar a recollir 300 tones de menjar, aquest 2017, i superar les 290 de l’any passat.

Des de l’organització del Gran Recapte miren d’esbrinar el perquè d’aquesta baixada en les inscripcions. En Quico Cusí és un dels coordinadors del Gran Recapte i creu que “el procés polític que veiu Catalunya motiva que els mitjans de comunicació dediquin poques pàgines i pocs minuts a la solidaritat”.

L’organització, que no es cansa de recordar que el 20% de la població catalana està en risc de pobresa, anima la gent a inscriure-s’hi. Només cal entrar en el web del Gran Recapte i fer clik a l’apartat de voluntaris.

I és que si no hi ha voluntaris, no es podran arribar a tots els establiments que participaran en la cita solidària dels propers 1 i 2 de desembre. A Vilassar de Mar hi ha sis supermercats que hi col.laboraran. Quins? Els tres Condis, el Sorli, el Mercadona i el Caprabo de la carretera de Cabrils.

El que es mira de recollir són aliments de primera necessitat. Bàsicament oli, llet i conserves de peix, carn i verdures. Amb tot, recorden que s’accepta qualsevol mena de producte alimentari que no sigui periple. Es recomana evitar els productes frescos que es podrien fer malbé abans de lliurar-se.