Reorientar les activitats de lleure per a joves, acostar-se a la franja de la mitjana edat i apostar per actes inclusius, són les principals novetats de la Festa Major 2024, segons ha destacat, aquest matí al nostre matinal, el Parlant de Tot, el regidor de Festes Populars, Jordi Pallés.

Es mantenen l’estructura tradicional i el caire participatiu amb algun retoc com, per exemple, el trasllat, per raons òbvies, del castell de focs d’artifici de la platja de Palomares, actualment sense sorra, a la de l’Espigó de Garbí. Pallés ens convida a celebrar la Festa Major de Vilassar de Mar, del divendres 21 de juny al dimarts 25, amb, diu, seny i rauxa.

Tot i que el que s’ha denominat com a preFesta Major arrenca aquest divendres amb els actes que encapçala i dirigeix La Rierada, dels quals n’estem parlant abastament des de la Crònica, el tret de sortida oficial es donarà el divendres 21 de juny. L’any passat, l’actual equip de Govern, que duia dies -pràcticament en el càrrec- va entomar el disseny de l’anterior alcalde. Ara, aprofitaran, porten des del mes de gener treballant, per fer alguns retocs.

La primera de les novetats, com explica Pallés, afecta a la gent més jove. Des del consistori, s’han decidit per aquest 2024 reorientar algunes de les propostes per abandonar alguna que, en el passat, havia estat més problemàtica. Per tant, l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha apostat per una proposta cultural i festiva que té, precisament, els i les joves com a protagonistes. Aglutinat sota el paraigua d’un festival anomenat Neverita Urban Fest, es donarà força a cantautors, grups locals i punxadiscos que lideraran diferents actuacions d’artistes joves.

I la segona de les novetats, com subratlla Jordi Pallés, és potenciar l’oferta de Festa Major per al segment poblacional del que s’anomena com la mitjana edat. 45-55 anys, per entendre’ns. Per això, s’ha dissenyat una nit orientada per a ells i a elles amb grups tribut a les bandes Queen i Abba, adreçada a tots els públics.

Finalment, la tercera de les novetats que vol avisar Jordi Pallés, té a veure amb el castell de focs d’artifici que tancarà, el dimarts 25 de juny, la Festa Major. Es farà, per absència de sorra a la platja del Palomares, des de l’Espigó de Garbí i amb molta més musculatura pirotècnica. Estan, ara mateix, acabant de tancar, amb la Generalitat, permisos institucionals per poder tallar la N-II i que vilassarencs i vilassarenques puguem gaudir del darrer acte de la Festa Major 2024 des de la carretera.

Jordi Pallés s’afanya a destacar activitats tradicionals que es mantenen i es mantindran com l’arribada dels gegants a bord del Sant Ramon, la penjada de l’ase Innocenci o els tres colors de la Rierada.  També remarca que la música serà molt present. “L’objectiu és que la gent surti al carrer i es deixi portar, que hi hagi activitats per a tothom”. És per això que Pallés vol agrair, des dels nostres micròfons, la feina feta tant des de la Rierada, que enguany celebra una dècada de vida, com de les diferents entitats vilassarenques Finalment, però no menys important,

Jordi Pallés destaca que la Festa Major serà més inclusiva. I cita, per exemple, que hi haurà franges tranquil·les, sense estímuls sonors i visuals, a la Fira d’Atraccions per tal que totes les persones puguin gaudir-la.  Com ja és habitual i per tal que tothom pugui gaudir d’unes festes sense cap agressió, l’Ajuntament instal·larà punts liles d’informació, prevenció, detecció i actuació davant les violències masclistes en diferents punts del poble. 

Consulteu totes les activitats aquí.