Tot a punt pels Tres Tombs de dissabte

Aquest dissabte, a partir de les 12 del migdia, Vilassar de Mar rendirà el seu particular homenatge a Sant Antoni Abat. Arriben, un any més, els tradicionals Tres Tombs. Una festa consagrada a la pagesia i als animals del camp, que es remunta  a temps antics, i que s’ha vingut mantenint amb les desfilades de carrosses i la benedicció dels animals pels carrers del nostre municipi. La comitiva sortirà a les dotze del Mercat de la Flor i a la una del migdia es beneiran els animals a la parròquia.

Darrerament, els Tres Tombs sembla que no només es mantenen sinó que agafen embranzida. En Pere Lloret, gerent de l’Agrícola de Vilassar de Mar, que avui ha passat pel “Parlant de tot” de Jaume Cabot recorda l’esperit de col.laboració que hi ha entre els diferents municipis i que el principi de reciprocitat és fonamental a l’hora d’organitzar uns Tres Tombs.

El temps i la dedicació, sovint altruïsta, són la clau. Però, és clar, els diners són bàsics. En Pere Lloret explica que disposen d’un pressupost de 5.500 euros en els que s’inclou una ajuda de l’Ajuntament, el suport de proveïdors de l’Agrícola i sortejos.

Molta feina feta que culminarà aquest dissabte. Això sí, sempre amb la mirada posada en el cel per veure quin temps farà. De moment, la nòmina de carros ja està enllestida i cal afinar el nombre de genets. Detalls importants de darrera hora per a en Pere Lloret.

Els Tres Tombs, que començaran amb el tradicional esmorzar de pa amb tomàquet amb botifarrada i arrossada posterior per als participants, és una festa que es nodreix de tradicions antigues. Com la dels panellets de Sant Antoni Abat que es podran comprar a les Pastisseries Falgueres.

Dins del disseny dels Tres Tombs, sempre hi ha un marge per a les innovacions. Enguany desfilarà la Turrunats Band.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera a Pere Lloret cliqueu aquí.

Recorregut

La festa dels Tres Tombs, que a Vilassar de Mar es torna a celebrar el dissabte (com marca la tradició del nostre municipi), començarà a les 12 al Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya.

Les tres voltes, els Tres Tombs, transcorreran pels carrers de Sant Josep, Mare Caterina Coromina, riera d’en Cintet, Santa Coloma, Sant Francesc, Dr. Masriera, Anselm Clavé, Sant Joan i Sant Josep. Després de les tres voltes la comitiva marxarà fent el següent recorregut: Sant Joan, Av. Montevideo, Av. Carles III, Av. Lluís Companys, Rda. Vilassar, Maria Vidal, Sant Vicenç i Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya. A les 13 h, benedicció d’animals a la plaça de l’Església