Torna el Sapiens a Cabrils

Aquest dissabte 27 d’abril se celebra un any més el concurs solidari i audiovisual Sàpiens, aquest cop amb escenari a Cabrils. Més concretament a l’espai cultural del poble, també conegut com la fàbrica. Aquest any però amb temàtica nova: Les músiques del Sapiens.Les músiques del Sàpiens ens explicarà la història d’una generació amb un fil conductor que ens portarà des dels inicis del rock & roll amb Chuck Berry, els Beatles, els Rolling Stones, Springsteen i U2 fins al rock més actual amb Coldplay”.Des d’aquesta casa hem pogut parlar amb Andreu Sala, organitzador del concurs, qui ens ha pogut donar més detalls sobre la nit d’aquest 27 d’abril.

Sala ens explica que el Sàpiens va començar com a activitat interna de l’associació de mares i pares de l’Escola Mas Maria. Calien taules pel menjador de l’escola i es va organitzar aquest concurs amb format trivial per aconseguir recaptar beneficis. Sala explica que després de fer un parell d’edicions tancades a l’AMPA, al 2009 l’esdeveniment es va obrir per primera vegada de cara al públic. Des de llavors no han parat i han estat molts els Sàpiens realitzats a llocs com Vilassar de mar, Vilassar de Dalt, Mataró, Cabrils i Barcelona.

Els beneficis recaptats durant la nit, segons assegura Andreu Salas, organitzador del Sàpiens, aniran destinats a una causa social del poble. Aquest cop per Cal Comú, un banc d’aliments de Cabrils que ajuda a aquelles famílies més necessitades.

Uns 37 equips de mínim 5 i màxim 8 persones s’enfrontaran en un joc audiovisual per equips que comptarà amb diverses proves de diferents temàtiques, totes elles relacionades amb el rock & roll.

L’esdeveniment obrirà portes cap a les vuit a La Fàbrica de Cabrils i té previst començar a quarts de deu, quan ja hi siguin tots els participants. Pel que fa a la duració, tot depèn de la participació del públic, explica Sala. Tanmateix, la durada habitual acostuma a ser d’unes tres hores aproximadament.

“La història de la humanitat explicada amb un fil musical” diu Sala. Un concurs que comptarà amb 21 proves. Tipus trivial, per entendre’ns. Una part d’onze proves temàtiques de geografia, història, lògica, cinema, sèries i actualitat i una altra part de deu.

Pel que fa als premis dels equips guanyadors, tots ells seran de caire local ja que estan gestionats per Cal Comú, el banc d’aliments de Cabrils i l’ ONG a la que aniran destinats tots els beneficis d’aquesta edició del Sàpiens.

Una experiència participativa, amb moviment i molta tensió on actuar en equip és molt important.

Les inscripcions segueixen obertes i encara queda lloc per alguna taula més, diu Andreu Sala.

Així doncs, sàpigues que encara ets a temps de participar en Les músiques del Sàpiens que se celebrarà aquest dissabte dia 27 a la fàbrica de Cabrils i que promet ser un esdeveniment molt divertit.

Per inscripcions, entra en aquest enllaç