Tomeu Sañudo, campió de Catalunya sub’14 d’escacs

El passat mes d’octubre, el vilassarenc Tomeu Sañudo es va proclamar campió de Catalunya sub-14 d’escacs en la modalitat per equips. El jove jugador, que estudia tercer d’ESO a l’Institut Vilatzara i pertany al CE Mataró, es va imposar en la competició celebrada a la La Pineda (Tarragona) formant part del conjunt de la capital de Maresme, en un certamen que aplegava els 16 millors equips catalans.

Tomeu Sañudo explica que, abans del campionat, estava “molt nerviós”. Un cop les figures lliscaven sobre el tauler, el jove vilassarenc es va anar calmant i, després , “va arribar l’eufòria”.

Va començar a jugar ben d’hora quan la seva mare, explica, li va transmetre les regles bàsiques del joc. A partir d’aquell moment, i amb el cuquet dels escacs a les venes, va decidir abraçar aquest esport i formar-se.

En Tomeu Sañudo, que també ha practicat el futbol i l’escalada, es mostra captivat pel món dels escacs. Hi dedica molt temps. No només en els entrenaments que realitza al CE Mataró, amb el seu mestre, sinó que també es dedica a jugar partides per internet. Aquestes, el motiven ja que no sap mai quina edat tenen els seus contrincants.

Ara, Sañudo prepara la seva propera gran cita amb l’ajuda del seu entrenador personal. Serà el proper mes de gener quan es disputarà el Campionat de Catalunya per edats.