Dissabte 30 de setembre, tallat el trànsit a la N-II de 07’30h a 18h amb motiu de la celebració de l’Ironman

La celebració de la prova esportiva Ironman de Calella motivarà que, aquest dissabte 30 de setembre, la carretera Nacional II restarà tallada, tal i com informa la Policia Local de Vilassar de Mar, entre les 7’30 del matí i les sis de la tarda aproximadament. Es tracta d’una triatló que en cada edició convoca més participants i per a la cita d’aquest dissabte es mobilitzaran més de 2.500 atletes, organització, seguretat i emergències a banda.

La prova esportiva, que havia de disputar-se aquest diumenge 1 d’octubre però que amb la convocatòria del referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya es va moure al 30 de setembre, ha provocat algun canvi en la prova ciclista que és la que afectarà explícitament el trànsit rodat per la carretera nacional, concretament, a Vilassar de Mar.

I és que un cop els atletes hagin finalitzat els 3.800 metres de la prova de natació, que es realitzarà a la calellenca platja de Garbí sobre les 8 del matí, els esportistes deixaran el neoprè per muntar-se a les seves bicicletes i atacar els 180 km que els han de portar, en dues voltes i mitja, pel tram de carretera N-II comprès entre Calella i Montgat.

Per tant, mentre els ciclistes completin el traçat, es prohibeix el trànsit rodat per aquesta via. Un cop finalitzada la prova ciclista, la carretera recuperarà la normalitat. Els atletes del triatló Ironman seguiran amb el seu concurs a la cita esportiva. Després de les bicicletes, però, la marató posterior ja no afecta la circulació a Vilassar de Mar ja que els preceptius 42 kms i 196 metres es farà en un circuit habilitat entre Calella i Santa Susanna.

Durant la restricció del trànsit a la N-II, la C-32 serà l’alternativa per als vehicles i la circulació per l’autopista serà gratuïta per als usuaris que es dirigeixin a alguna de les poblacions afectades per la prova esportiva i que no tinguin cap altra via alternativa. Als accessos del tram afectat de la N-II, l’organització del triatló entregarà als conductors que hagin estat desviats cap a la C-32 un tiquet que els permetrà circular gratuïtament per aquesta autopista.

(Redacció: Joan Escofet)