Tertúlia Jove: L’ús de les xarxes socials

Instagram i el Whatsaspp són els grans guanyadors; mentre que Facebook i Snapchat han perdut molta pistonada. Aquesta és la conclusió que s’extreu després d’escoltar la Júlia, la Marta, en Ramon i en Roger que van protagonitzar una nova edició de la Tertúlia Jove que organitza aquesta casa. Aquest dijous ens van visitar els alumnes de quart d’ESO del Pere Ribot que van poder explicar com veuen i com fan servir les xarxes socials.

La tertúlia, moderada com sempre per en Jaume Cabot, va posar sobre la taula la seguretat, les preferències dels nois i noies, quin tipus d’ús donen a les xarxes i, sobretot, com les fan servir.

Instagram és la gran xarxa. La que tots usen i la que més els agrada. L’aplicació per excel.lència de les fotografies i les imatges lidera una classificació amb un whatsapp que li trepitja els talons. Però aquest sistema de missatgeria és una xarxa social pròpiament dita? La Júlia, la Marta, en Ramon i en Roger van mantenir un debat, ben viu, sobre la frontera que ells estableixen entre una xarxa social i un sistema de missatgeria.

Els alumnes de quart d’ESO del Pere Ribot també asseguren que Facebook ha perdut l’atractiu per a ells. A molts o els fa mandra o ja directament ni en tenen. L’aplicació que, fa un temps estava molt de moda i ja gairebé no se sent a parlar és l’Snapchat. I és que en el món de les xarxes socials també hi ha modes. Comportava polèmica i forats de seguretat perquè es podrien penjar documents i imatges que, en teoria, només eren visibles durant 10 segons.

En les quatre tertúlies realitzades amb l’alumnat de quart d’ESO dels dos instituts de Vilassar de Mar, la majoria admeten que han començat a seguir Twitter per estar ben assabentats dels que passa a casa nostra a nivell polític.

Durant la Tertúlia Jove, la Júlia, la Marta, en Ramon i en Roger van parlar sobre el control dels pares i mares, sobre si s’han de seguir o no entre ells i també van reconèixer que deixar-se el mòbil a casa els pot suposar un daltabaix de mides considerables, van assegurar entre somriures.

La setmana vinent, el proper dijous, els alumnes del quart d’ESO del Vilatzara prendran el relleu als micròfons de Vilassar Ràdio dels seus companys del Pere Ribot, ja que els dos instituts es van alternant als nostres estudis. El tema a tractar la propera setmana serà molt interessant: els nois i noies debatran sobre els casos de violència masclista.

Si voleu escoltar la tertúlia sencera cliqueu aquí.