Dimecres 8 de novembre, convocada vaga general a tot Catalunya

El sindicat minoritari Intersindical CSC ha convocat dimecres 8 de novembre vaga general a tot Catalunya en protesta per l’empresonament de vuit consellers de la Generalitat i dels dirigents d’Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana. Pel que fa a Comissions Obreres i Unió General de Treballadors, els dos sindicats més grans pel nombre d’afiliats, han comunicat que no se sumaran a la vaga però han afegit que sí que estan fent una crida a les mobilitzacions. Pel que fa a Taula per la Democràcia ha descartat donar suport a l’aturada general de país tal com es va fer el 3 d’octubre, i ha comunicat que sí que estan fent una crida a participar a les concentracions a favor dels drets i les llibertats, convocades per entitats membres que la integren, a les 12 h davant les delegacions del Govern de la Generalitat a les set vegueries i a les 18 h davant dels ajuntaments de les capitals de comarca. En les concentracions davant dels consistoris es llegirà el manifest ‘La Taula per la Democràcia, en defensa de les institucions catalanes i la cohesió social’, que s’oposa a les mesures aprovades pel Senat espanyol, en aplicació de l’article 155, i denuncia la intervenció de les institucions catalanes d’autogovern com un atac a la democràcia.

 

Com afectarà la vaga general, en concret en l’àmbit de l’ensenyament, al nostre poble?
Pel que fa a l’ensenyament, la convocatòria de vaga general realitzada per CSC ha rebut el vist-i-plau de la USTEC-STEs, el sindicat majoritari en aquest àmbit.

 

Des de l’escola Els Alocs han explicat que tots els mestres secundaran la vaga i es garantiran els serveis mínims.

 

Des de l’escola Pérez Sala han comunicat que alguns mestres faran vaga, i han afegit que no avançaran currículum sinó que faran activitats al centre, hi haurà els serveis mínims al menjador, i funcionaran amb normalitat els serveis d’acollida i activitats extraescolars. També han explicat que algunes famílies han comunicat que s’afegiran a la vaga i no portaran els seus fills a l’escola.

 

Des de l’escola del Mar han explicat que una part dels mestres de l’escola s’ha adherit a aquesta vaga i han afegit que tot i que no es farà classe amb normalitat a tots els cursos, l’escola romandrà oberta. El servei d’acollida, de menjador, de permanències i d’extraescolars funcionarà amb normalitat.

 

Des de l’escola Vaixell Burriac, han explicat que una part dels mestres s’ ha adherit a la vaga i han afegit que l’ escola romandrà oberta, tot i que no es farà classe amb normalitat. Hi haurà servei de menjador, tot i que no funcionarà amb normalitat perquè alguns monitors faran vaga. Pel que fa al servei de permanències i d’extraescolars es garanteixen els serveis mínims.

 

Des de l’escola La Presentació han explicat que els mestres d’aquesta escola han decidit no fer vaga. Han afegit que aquest dimecres no realitzaran activitats d’avaluació en previsió que alguns pares i mares s’afegeixin a la vaga no duent els seus fills a l’escola.

 

La vaga, que es preveu majoritària a les universitats catalanes, sembla que podria tenir un menor grau d’incidència a secundària, ja que els alumnes de primer i segon d’ESO no poden fer vaga, tal i com regula el consell escolar. El consell regula que els alumnes de tercer i quart d’ESO necessiten una autorització dels pares, i en els cursos superiors, els alumnes ja no necessiten autorització dels pares per decidir si fan vaga.

 

Des de l’institut Pere Ribot han explicat que “el professorat té dret de secundar la vaga i degut a què és possible que bona part s’hi adhereixi, les classes no es podran desenvolupar amb normalitat”. Han recordat que “en qualsevol cas el centre restarà obert i es garanteix el compliment dels serveis mínims decretats per l’administració”

 

Des de l’ institut Vilatzara han explicat que “ atès que preveu que una majoria de professorat de l’institut s’hi adhereixi i que pugui haver problemes de desplaçament, el 8 de novembre les classes es veuran afectades”

 

Des de l’escola bressol municipal “La Bressoleta”, han explicat que alguns mestres s’afegiran a la vaga.

 

En totes les escoles i instituts es garantiran els serveis mínims previstos per llei.