Diumenge 19 de novembre, presentació del procés de creació del Consell d’Infants

Què opinen els infants del seu entorn més proper? Com poden millorar-lo? Amb l’objectiu de recollir les seves visions i demandes, l’Ajuntament de Vilassar de Mar, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha posat fil a l’agulla per a la creació del Consell d’Infants de Vilassar de Mar.
El ple del 22 de setembre de 2016 va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal Vilassar de Mar sí que pot/sí puede per a la seva creació. Es tracta d’un espai perquè el infants puguin reflexionar i fer propostes sobre aquells projectes que considerin necessaris per millorar el poble, i que, d’aquesta manera, el seu punt de vista es tingui en compte en la presa de decisions.

 

 
Aquest passat mes d’octubre es va crear un grup motor que ha començat a treballar en el seu desenvolupament. El 30 d’octubre es va fer la presentació al Consell Escolar Municipal i s’han dut a terme tres tallers amb diferents agents del municipi i organitzacions socials i educatives dedicades a la infància per recollir les seves aportacions. Amb les idees sorgides d’aquests tallers i la reunió amb els grups municipals sortirà la proposta inicial de com serà el seu funcionament i composició, tot i que ja s’ha definit que els infants que participaran seran els que facin 5è i 6è de primària.

 

 
El diumenge 19 de novembre, d’11 a 13.30 h, coincidint amb la proximitat del Dia Internacional dels Drets de la Infància, es farà un acte públic a la plaça de l’Ajuntament per fer la presentació en societat del procés de creació del Consell d’Infants i commemorar l’efemèride. Durant l’acte es recolliran, en un gran mural, els desitjos i expectatives d’infants i adults al voltant de temes relacionats amb els drets dels infants i es faran diferents activitats, entre elles un taller de xapes així com l’exposició del llibre gegant del poble.

 

 
El calendari previst treballa perquè al desembre es pugui fer el procés electoral per escollir els i les representants del Consell, que a finals de gener es constitueixi el primer Consell amb l’encàrrec de treballar en el reglament definitiu i que al juny es pugui fer la sessió de final de curs amb les conclusions. Al setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, es reprendria el Consell amb eleccions a l’octubre per renovar la meitat dels seus membres. I és que els infants són escollits per un període de dos anys, i com que són de dos cursos diferents (5è i 6è), cada any es renova la meitat del Consell i d’aquesta manera s’assegura una continuïtat en el funcionament i en el traspàs de temes entre el grup sortint i l’entrant.