Institut Pere Ribot: tolerància zero al bullying

Tolerància zero al bullying. L’Institut Pere Ribot de Vilassar de Mar és un dels més de 140 centres educatius catalans que han entrat en el nou projecte d’innovació del Departament de la Generalitat de Catalunya. El nou programa persegueix prevenir, detectar i intervenir en l’assetjament escolar. Des del Pere Ribot estan completant la formació i serà en el proper curs quan ja s’aplicarà aquesta iniciativa.

Marta Pons, directora de l’Institut Pere Ribot, explica en què consisteix el projecte. Es tracta de rebre formació per tal d’estar alertes davant de qualsevol comportament d’assetjament. Una de les novetats del nou programa és que els propis alumnes es converteixen en vigilants.

Les dades estadístiques anuncien que si bé es detecta una certa disminució pel que fa a l’assetjament escolar físic, sí que es detecta un repunt pel que fa al ciberassatjement. La Marta Pons ho té molt clar. Per a ella, es tracta d’una de les claus del projecte. Cal el·laborar protocols de vigilància sobre les xarxes socials.

I és que moltes vegades el propi alumnat no és conscient ni de que pot estar cometent un delicte, ni que n’està sent una víctima. El programa, que es pot seguir amb l’etiqueta #aquiproubullying, estarà a punt per aplicar-se el proper curs 2018-2019. De moment, període de formació per a la comunitat educativa per aplicar tolerància zero al bullying.