La Tertúlia Jove parla de la violència sense complexes

Es diuen Berta, Eloi, Adrià, Lua, Núria i Anna. Són sis alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Vilatzara que han protagonitzat la Tertúlia Jove d’aquest dijous a Vilassar Ràdio. Hem tocat la violència en totes les seves formes per esbrinar com pensen i què senten els nois i noies davant d’aquesta xacra.

Tots sis han reconegut, a cor obert, haver patit algun cas d’assetjament. Els nois i les noies han tingut la valentia de posar sobre la taula els problemes que han tingut amb alguns dels seus companys i companyes durant la seva trajectòria escolar. Denuncien que ho van patir més a Primària, però alerten que a Secundària també es donen alguns cassos.

Ens han deixat els seus testimonis crus i explicats en primera persona. Sigui per tenir un caràcter conciliador, per algún suposat defecte físic, per anar contracorrent, per condició sexual, per vestir d’alguna manera determinada o per no complir els cànons que la societat imposa.

Testimonis que han de servir per extreure conclusions i, sobretot, per aprendre moltes coses d’aquests nois i noies.

Els protagonistes de la nostra tertúlia jove del dijous han reflexionat sobre les causes de la violència. I atenció perquè han repassat tots els aspectes i punts que els especialistes acostumen a marcar en els seus estudis. Han alertat sobre el ciberassetjament, han avisat que “s’ha d’anar molt en compte amb el que es publica” i han recordat que, amb les xarxes, “l’assetjament segueix fora de l’àmbit escolar”.

Tots sis tenen molt clar quin és el perfil de l’assatjador. Parlen de persones insegures que es volen reafirmar humiliant els seus iguals.

Durant aquesta tertúlia jove, amb un gran voltatge sentimental, els nois i noies de 4rt d’ESO de l’Institu Vilatzara també han reflexionat sobre la parella, la gelosia i el control sobre l’altra.

La setmana vinent, la Tertúlia Jove de Vilassar Ràdio oferirà els seus micròfons als alumnes de 4rt d’ESo de l’Institut Pere Ribot ja que els dos centres de secubndària de casa nostra s’alternen en aquest espai.

Si voleu escoltar la tertúlia sencera cliqueu aquí.